Σάββατο 11 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Οχι στη μεταστέγαση του Εσπερινού σχολείου

Ερώτηση του ΚΚΕ προς τον υπουργό Παιδείας

Σε αποχή από τα μαθήματά τους προχώρησαν από τις 25 Οκτώβρη οι μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων Καρδίτσας ζητώντας να μη μεταστεγαστεί το σχολείο τους, όπως αποφάσισε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας. Τα ζητήματα που δημιουργεί η απόφαση φέρνει στη Βουλή το ΚΚΕ με Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας ζητώντας να παραμείνει το σχολείο στο χώρο που εξυπηρετεί τους μαθητές του. Ανακοίνωση για το ίδιο θέμα, με την οποία συμπαραστέκεται στον αγώνα των μαθητών του εσπερινού σχολείου ενάντια στη μεταστέγαση εξέδωσε και η Τομεακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΚΚΕ.

Η μεταστέγαση (μέχρι τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου) προβλέπεται να γίνει σε κτίριο όπου συστεγάζονται άλλα 4 σχολεία και ήδη παρουσιάζονται προβλήματα με τα ωράρια, τους χώρους υγιεινής, τη θέρμανση και την καθαριότητα. «Η απόφαση αυτή προστίθεται σε μια συνολική εικόνα εγκατάλειψης των σχολικών κτιρίων της πόλης (Μουσικό, 1ο Λύκειο κ.ά.) και εντάσσεται στην πολιτική περικοπής δαπανών στην Εκπαίδευση. Γίνεται αντιληπτό πως αν υλοποιηθεί, θα έχει μόνο αρνητικές συνέπειες, αφού δεν λαμβάνεται υπόψη ότι στο σχολείο αυτό φοιτούν κατά κύριο λόγο μαθητές, οικογενειάρχες, εργαζόμενοι, υποαπασχολούμενοι, άνεργοι, δηλαδή άνθρωποι που με μεγάλες προσωπικές και οικογενειακές θυσίες επιδιώκουν να κατακτήσουν την αναγκαία ελάχιστη μόρφωση που τους έχει στερήσει η βάρβαρη καπιταλιστική κοινωνία», αναφέρεται στην Ερώτηση. Επισημαίνεται επίσης πως τις προηγούμενες μέρες είχαν προχωρήσει και οι μαθητές του Μουσικού σχολείου σε αποχή από τα μαθήματά τους για ζητήματα υποδομών και οι μαθητές των ΕΠΑΛ για να μην καταργηθούν ειδικότητες.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης και Κ. Στεργίου ρωτούν τον υπουργό Παιδείας, τι θα κάνει η κυβέρνηση για να παραμείνει το Εσπερινό Γυμνάσιο - Λ.Τ. Καρδίτσας στο χώρο που εξυπηρετεί τους μαθητές του, να λυθούν τα προβλήματα υποδομών όλων των σχολείων της πόλης για τα οποία διαμαρτύρονται μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί και, τέλος, να μην καταργηθεί καμιά ειδικότητα/τομέας ΕΠΑΛ και να καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ