Σάββατο 11 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απολογήθηκε ο δολοφόνος

Ενταση επικράτησε χτες στην Ευελπίδων κατά την προσαγωγή του 58χρονου δράστη που απολογήθηκε για τη δολοφονία με 14 μαχαιριές της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε ήταν ότι ενώ η ανάκριση είχε ολοκληρωθεί και συγγενείς και φίλοι του θύματος τον περίμεναν να βγει, ο 58χρονος που έχει ομολογήσει τη δολοφονία, κρατούνταν στο κτίριο και στις δύο εξόδους υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Τελικά ο δράστης, που κρίθηκε προφυλακιστέος, φυγαδεύτηκε από την Αστυνομία.

Ειδικότερα, να σημειωθεί ότι την οργισμένη αντίδραση του συγκεντρωμένου πλήθους στα δικαστήρια συνάντησε και χτες ο 58χρονος που απολογήθηκε στον ανακριτή. Μόλις έγινε αντιληπτή η προσαγωγή του, επαναλήφθηκαν οι σκηνές που είχαν προηγηθεί λίγα 24ωρα πριν, όταν για πρώτη φορά οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών. Η οικογένεια του θύματος και ο κόσμος επιτέθηκε στον δράστη.

Ο 58χρονος είχε ζητήσει και είχε λάβει 48ωρη προθεσμία την Τετάρτη. Κίνητρο για τη δολοφονία ήταν η ληστεία. Η Δώρα Ζέμπερη προέβαλε αντίσταση όταν της επιτέθηκε ο δράστης για να την ληστέψει και τότε εκείνος την κατακρεούργησε. Σε βάρος του ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα, από την οποία επήλθε θάνατος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ