Σάββατο 11 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Απεργία χτες στην Ιταλία

ΡΩΜΗ.--

Σε απεργία προχώρησαν χτες χιλιάδες εργαζόμενοι στην Ιταλία, μετά από κάλεσμα και της συνδικαλιστικής οργάνωσης USB (Ενωση Συνδικάτων Βάσης). Σε συνθήκες ολόπλευρης κλιμάκωσης της αντεργατικής επίθεσης, κατ' εφαρμογή της αντιλαϊκής στρατηγικής που συνδιαμορφώνεται στις Βρυξέλλες και όπως επιβάλλουν οι ανάγκες του ιταλικού κεφαλαίου, η απεργία ανέδειξε πόσο επιτακτικά μεγαλώνει η ανάγκη για ταξικά προσανατολισμένη οργάνωση και πάλη των εργαζομένων.

Η USB καλούσε σε πανιταλική συγκέντρωση στη Ρώμη, ενώ στο κάλεσμα και την απεργιακή αφίσα ξεχώριζε τη σημασία που έχει η παρεμπόδιση των ιδιωτικοποιήσεων που επιταχύνει η κυβέρνηση τού (κατά πολλούς όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ) «προοδευτικού» Δημοκρατικού Κόμματος (PD). Επίσης, οι απεργοί κατήγγειλαν και το νέο σχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση για το 2018, με το οποίο προμηνύεται νέο πετσόκομμα δημόσιων δαπανών (βλ. Παιδεία, Υγεία) αλλά και νέα μείωση φόρων για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Τη συμπαράστασή της στην απεργία και τον αγώνα των Ιταλών εργαζομένων γενικά εξέφρασε με ανακοίνωσή της και η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ