Τρίτη 14 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες από εργαζόμενους σε ξενοδοχεία

Σε στάση εργασίας προχωρούν σήμερα (7 - 11 π.μ.) οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Metropolitan». Η σημερινή κινητοποίηση είναι το πρώτο βήμα των αγωνιστικών πρωτοβουλιών που αποφασίστηκαν στη Γενική Συνέλευση του επιχειρησιακού σωματείου, με αιχμή το αίτημα για υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης αλλά και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενόψει της επικείμενης διακοπής λειτουργίας της επιχείρησης, που βρίσκεται σε διαδικασία ανακαίνισης.

Οι εργασίες ανακαίνισης, που αποτελούν μέρος της συμφωνίας της επιχείρησης με τη διεθνή αλυσίδα «Marriott» προκειμένου η μονάδα να λειτουργήσει με το εμπορικό της σήμα, θα ολοκληρωθούν με προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του ξενοδοχείου τους πρώτους μήνες του 2018. Παρότι η ημερομηνία του κλεισίματος πλησιάζει, άγνωστα παραμένουν για τους εργαζόμενους το ακριβές χρονικό διάστημα και οι συνέπειες αυτής της εξέλιξης στα δικαιώματά τους.

Το Σωματείο έχει ζητήσει τριμερή συνάντηση από το υπουργείο Εργασίας, ενώ βρίσκεται σε ετοιμότητα για κλιμάκωση με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις αρχές Δεκέμβρη.

Συγκέντρωση αύριο έξω από το «Athens Ledra»

Σε συγκέντρωση έξω από το «Athens Ledra» προχωρούν αύριο Τετάρτη, στις 11 π.μ., οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, που βρέθηκαν «στον αέρα», με την εργοδοσία να τους οφείλει δεδουλευμένα, όταν η επιχείρηση προχώρησε σε παύση λειτουργίας τον Ιούνη του 2016. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τις θέσεις εργασίας τους, τα δεδουλευμένα και τα δικαιώματά τους.

Καθώς το ξενοδοχείο έχει περάσει σε νέο ιδιοκτήτη μέσω πλειστηριασμού, ενώ συμφωνίες φαίνεται πως έχουν γίνει και για τον νέο διαχειριστή, οι εργαζόμενοι μετά από Γενική Συνέλευση αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συγκέντρωση, στέλνοντας το μήνυμα πως παλιοί και νέοι ιδιοκτήτες δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα με τις διεκδικήσεις και τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ