Τρίτη 14 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
Οργάνωση και διεκδίκηση απέναντι στο ξήλωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης

Ανακοίνωση για όσα ακολούθησαν μετά τις κάλπες που έστησαν οι πλειοψηφίες σε ΕΣΗΕΑ - ΕΠΗΕΑ (ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ), καλώντας τους εργαζόμενους των ΜΜΕ να υπερψηφίσουν την τροπολογία της κυβέρνησης για τη δήθεν «διάσωση» του ΕΔΟΕΑΠ, κυκλοφόρησε το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να ψηφίσουν «ΟΧΙ», αφού η κυβερνητική τροπολογία άνοιγε το δρόμο για την ολοκληρωτική διάλυση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων του κλάδου. Τελικά, κάτω από ένα τεράστιο κύμα εκβιασμών και κάλπικων υποσχέσεων, «ΝΑΙ» ψήφισαν 5.619 και «ΟΧΙ» 350 μέλη των Ενώσεων.

Στη Βουλή η τροπολογία υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΔΗΣΥ, Ενωση Κεντρώων, ενώ την ίδια μέρα η κυβέρνηση κατέθεσε και νέα τροπολογία για τη μείωση του φόρου που καταβάλλουν ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών από τις διαφημίσεις στο 5% (από 20%).

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταγγέλλει τα νέα αυτά προνόμια, αλλά και την παραδοχή της υπουργού Εργασίας ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να μετατραπεί ο ΕΔΟΕΑΠ (ταμείο επικούρησης) σε παράρτημα του ΕΟΠΥΥ, προωθώντας «μια ακόμα εξίσωση προς τα κάτω».

Κυβέρνηση, εργοδοσία και οι συνδικαλιστές τους ξηλώνουν μαζί τα δικαιώματά μας

«Οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔστα ΔΣ των Ενώσεων και στον ΕΔΟΕΑΠ έχουν ακέραιη την ευθύνη για το βαθιά αντεργατικό νομοθέτημα, όχι μόνο γιατί συμφώνησαν, ούτε μόνο επειδή έβαλαν πλάτη για να περάσει, αλλά γιατί συμμετείχαν ενεργά και συνδιαμόρφωσαν αυτόν τον Προκρούστη των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας», σχολιάζει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ και προσθέτει:

«Τώρα αποκαλύπτεται γιατί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μεθοδικά φρόντισαν εδώ και μήνες να επικρατήσει αγωνιστική αδράνεια (...) Φρόντισαν να έχουν λυμένα τα χέρια τους και να ολοκληρώσουν τη βρώμικη δουλειά με το τεράστιο κύμα εκβιασμών, για να υποχρεώσουν χιλιάδες συνάδελφους να αποδεχτούν και με την ψήφο τους το τσάκισμα της Κοινωνικής Ασφάλισης. (...)

Οι συνδικαλιστές των κομμάτων που μαζί και χώρια έχουν φορτώσει στο λαό 4 μνημόνια, με εκατοντάδες βάρβαρα μέτρα, απέδειξαν με τις εκλογές που οργάνωσαν ότι όταν θέλουν να υλοποιήσουν τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς του κεφαλαίου, σκυλιάζουν για να κινητοποιήσουν χιλιάδες συναδέλφους. Από την άλλη, όταν καλούνται να οργανώσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, συνελεύσεις, ζωντανές διεκδικητικές διαδικασίες, κρύβονται σαν τα ποντίκια. Και αυτό αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι εξαρχής λειτούργησαν με σχέδιο και με αποστολή τη διάλυση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, υλοποιώντας το σχεδιασμό κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ».

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ σημειώνει ότι η αντιδραστική τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή από όλα τα κόμματα του κεφαλαίου, «ανοίγει το δρόμο υποβάθμισης όλων των παροχών, το τσάκισμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, της επικουρικής σύνταξης, του εφάπαξ. Αλλωστε, υπάρχουν και οι ετήσιες αναλογιστικές μελέτες, δηλαδή ο "κόφτης" διαρκείας».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «μόνος ρεαλιστικός δρόμος για τους εργαζόμενους είναι ο συνεχής αγώνας για ένα ενιαίο, υποχρεωτικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα εξασφαλίζει συντάξεις και όλες τις άλλες παροχές για όλους, αντίστοιχες των αναγκών μας». Και καλεί σε πάλη για «διεκδίκηση εντελώς δωρεάν παροχών όλων των υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους. Καμιά μείωση σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ. Για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς. Οι εισφορές των εργαζομένων να βαίνουν μειούμενες έως την κατάργησή τους. Να επιστραφούν όλα τα "κλεμμένα" από το "κούρεμα" και όλα τα χρωστούμενα των εργοδοτών στο Ταμείο. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία».

Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους σε οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς, με «συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα, για να ανοίξουν το δρόμο συσπείρωσης και πάλης του κλάδου σε ένα πλαίσιο αιτημάτων όπως τα παραπάνω, που θα ανταποκρίνεται στην απαίτηση για δουλειά και ζωή με δικαιώματα». Καταλήγοντας, τονίζει ότι «είναι πιο ώριμη από ποτέ η αναγκαιότητα δημιουργίας Συνδικάτου στον κλάδο, που θα συσπειρώνει όλους τους εργαζόμενους, που θα είναι όπλο στα δικά τους χέρια και όχι στα χέρια των εκδοτών/καναλαρχών και των κυβερνήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ