Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ
Εκβιασμοί από την κυβέρνηση και το ΔΣ του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Αθήνας - Πειραιά

Δεν είχε απαρτία η χτεσινή συνέλευση συμβολαιογράφων Αθήνας, Πειραιά, Αιγαίου και Δωδεκανήσου με θέμα την άρση της αποχής τους από τους πλειστηριασμούς. Πρόθεση της ηγεσίας του Συλλόγου ήταν να λήξει η αποχή, αφού όπως έλεγε σε ενημέρωσή της μεταξύ άλλων, διασφαλίστηκαν από την κυβέρνηση οι όροι των πλειστηριασμών, που προστατεύουν την «ακεραιότητα των συμβολαιογράφων». Μάλιστα, στην ίδια ενημέρωση, επαναλαμβάνονται όλοι οι εκβιασμοί από την κυβέρνηση για το «μέλλον των τραπεζών» και για την «επιστροφή στις αγορές», που όρος τους είναι η ομαλή διεξαγωγή των πλειστηριασμών, δηλαδή το ξεσπίτωμα εκατοντάδων εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Με ανακοίνωση που διακινούν από χτες συμβολαιογράφοι, οι οποίοι συμπαρατάσσονται με τα δίκαια αιτήματα του εργατικού - λαϊκού κινήματος, καλούν σε απόκρουση «της απαράδεκτης, προκλητικής και εκβιαστικής πρότασης του Διοικητικού Συμβουλίου και του προέδρου του Συλλόγου». Οπως αναφέρουν: «Ούτε κυβερνητική ανακοίνωση ούτε δελτίο της Ενωσης Τραπεζών και του ΣΕΒ δεν θα μπορούσε να εκτοξεύσει τέτοια κυνική λαθροχειρία και τόσες εκβιαστικές απειλές!».

Αναφέρεται επίσης, μεταξύ άλλων: «Μας καλούν να υποταχθούμε στους εκβιασμούς της κυβέρνησης, των "θεσμών" και των τραπεζών. Θέλουν να γίνουμε συνένοχοι της βάρβαρης πολιτικής τους, που βάζει στο στόχαστρο το βιος των εργατικών και λαϊκών οικογενειών με μαζικές κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Επιδιώκουν να μας φορτώσουν τα βάρη μιας κρίσης που δεν τη δημιουργήσαμε εμείς. Μας ζητούν ακόμα και να συμφωνήσουμε στην ποινικοποίηση των αγώνων του εργατικού και λαϊκού κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, μακριά από τους τυχοδιωκτισμούς ορισμένων, που όλοι καταδικάζουμε, και πρώτα από όλα το ίδιο το κίνημα».

Και προστίθεται: «Θέτουμε το δίλημμα: Θα δεχτούμε ως επιστήμονες να συμμετέχουμε σε μία διαδικασία που έχει ως στόχο να πετάξει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και λαϊκά νοικοκυριά ή θα συμπαραταχθούμε μαζί τους ζητώντας την πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας; Θα υποταχτούμε στον άθλιο εκβιασμό της κυβέρνησης και των "θεσμών", όπως κάνει η ηγεσία του Συλλόγου μας, ή θα αγωνιστούμε για την αξιοπρέπειά μας;».

Οι συμβολαιογράφοι που υπογράφουν το κάλεσμα καλούν σε διεκδίκηση από την κυβέρνηση να νομοθετήσει άμεσα, χωρίς περιορισμούς, την πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας μέχρι το ποσό των 300.000 ευρώ. Προτείνουν επίσης αποχή από τη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και από πλειστηριασμούς που αφορούν την πρώτη κατοικία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει την κυβέρνηση για τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας (2018-05-18 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στα γραφεία του Συλλόγου Συμβολαιογράφων (2018-01-25 00:00:00.0)
«Εμπρός λαέ, ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ’ του λαού το βιος!» (2017-11-30 00:00:00.0)
Σε θέση μάχης απέναντι στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και την ένταση της καταστολής (2017-11-23 00:00:00.0)
«Οι εκβιασμοί των τραπεζών δε θα περάσουν»! (2011-12-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ