Πέμπτη 25 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στα γραφεία του Συλλόγου Συμβολαιογράφων

ΒΟΛΟΣ
ΒΟΛΟΣ
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ταξικά συνδικάτα, Λαϊκές Επιτροπές, Ενώσεις αυτοαπασχολούμενων και άλλοι μαζικοί φορείς ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σε βάρος λαϊκών νοικοκυριών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ προχωρά σήμερα Πέμπτη, στις 11 π.μ., σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Αθηνών - Πειραιώς - Αιγαίου - Δωδεκανήσου (οδός Γ. Γενναδείου 4) και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στα συνδικάτα.

Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Αττικής επισημαίνει ότι «η στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης των συμβολαιογράφων στο ζήτημα της κατάσχεσης της λαϊκής κατοικίας είναι προκλητική. Στηρίζει την κυβερνητική πολιτική και τους τραπεζικούς ομίλους. Το αίτημα για 130.000 πλειστηριασμούς ακινήτων δείχνει τη στόχευση που έχουν κυβέρνηση και τραπεζίτες».

Κινητοποιήσεις χτες στη Θεσσαλία

Στο μεταξύ, κινητοποιήσεις στα δικαστήρια της Λάρισας, της Καρδίτσας και του Βόλου, ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, οργάνωσαν χτες οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Στη Λάρισα, στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου συμμετείχαν εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, απαιτώντας αγωνιστικά να καταργηθούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και να μη γίνουν κατασχέσεις, να προστατευτεί με νόμο η λαϊκή κατοικία και να σταματήσει η ποινικοποίηση της αγωνιστικής αντίδρασης του λαού στους πλειστηριασμούς. Στην ανακοίνωση του ΕΚΛ που μοιραζόταν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, τονίζεται ότι η λαϊκή οικογένεια, εκτός των τοκογλύφων τραπεζιτών και των funds που ετοιμάζονται μέσα από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς να αρπάξουν τα σπίτια, έρχεται αντιμέτωπη και με το κράτος που βάζει στο στόχαστρό του τη λαϊκή στέγη για χρέη προς το Δημόσιο, ως ένα ακόμα βήμα πίεσης και εκβιασμού προς το λαό, που αδυνατεί να πληρώσει την αντιλαϊκή φοροληστεία. Το ΕΚΛ καλεί τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να μπουν μαζικά στον αγώνα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, μετατρέποντας σε εστίες αντίστασης και οργάνωσης κάθε χώρο εργασίας και κάθε γειτονιά.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Στην Καρδίτσα, μαζί με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, στην κινητοποίηση βρέθηκαν και αγρότες από το μπλόκο που έχει στηθεί στο νέο αυτοκινητόδρομο Ε65.

Στον Βόλο, η αγωνιστική παρέμβαση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ είχε ως αποτέλεσμα να μη γίνουν οι 6 πλειστηριασμοί που ήταν προγραμματισμένοι, ενώ οι δυο συμβολαιογράφοι που εμφανίστηκαν αποχώρησαν μετά από μικρό χρονικό διάστημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση στον Αρειο Πάγο για το δικαίωμα στην κατοικία (2023-01-25 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την κυβέρνηση για τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας (2018-05-18 00:00:00.0)
Εκβιασμοί από την κυβέρνηση και το ΔΣ του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Αθήνας - Πειραιά (2017-11-24 00:00:00.0)
Σε θέση μάχης απέναντι στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και την ένταση της καταστολής (2017-11-23 00:00:00.0)
Κανένας μόνος του απέναντι σε τράπεζες και κράτος (2013-08-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ