Πέμπτη 25 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Οργιάζει η ανασφάλιστη δουλειά στα εργοτάξια

Την ίδια ώρα που κυβέρνηση και ΝΔ έστησαν και χτες «χαρτοπόλεμο» για το ποιος... καταπολέμησε περισσότερο την αδήλωτη εργασία, η εφιαλτική πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι επιβεβαιώνει ότι η εργοδοτική ασυδοσία οργιάζει με τις πλάτες του αστικού κράτους.

Σε αυτό το πλαίσιο, το φαινόμενο της ανασφάλιστης δουλειάς, τόσο της «μαύρης» όσο και της υποδηλωμένης εργασίας, που παρατηρείται ιδιαίτερα έντονο στα εργοτάξια ανέγερσης και ανακαίνισης ξενοδοχειακών μονάδων, καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου. Ηδη το Συνδικάτο έχει θέσει το ζήτημα στον διευθυντή του ΙΚΑ Νέας Αλικαρνασσού, σε συνάντηση που είχε μαζί του, προκειμένου να διενεργηθούν το επόμενο διάστημα έλεγχοι.

Οπως επισημαίνει, στην ανατολική πλευρά του νομού, όπου απασχολείται το 70% του κλάδου, κατά κύριο λόγο σε ανακαινίσεις και κατασκευή νέων ξενοδοχειακών μονάδων, η ανασφάλιστη εργασία οργιάζει. Μεταξύ άλλων, το Συνδικάτο καταγράφει ενδεικτικές για την κατάσταση περιπτώσεις: Σε μεγάλο εργοτάξιο εμφανίζονται μόνο 20 εργαζόμενοι, όλοι τους άγαμοι, χωρίς προϋπηρεσία και ανειδίκευτοι. Αλλες μονάδες «ενώ έχουν βγάλει άδεια μικρής κλίμακας, ή άλλες πάλι καθόλου άδεια, να κάνουν επεκτάσεις - ανεγέρσεις νέων τμημάτων ξενοδοχείων», προσθέτει. Καλεί τους οικοδόμους να μη δέχονται την κλοπή της ασφάλισής τους, να καταγγέλλουν στο σωματείο τις τακτικές των εργοδοτών και να μην υποκύπτουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ