Σάββατο 25 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ψηφίζουν αύριο οι δικηγόροι όλης της χώρας

Σε μαχητική στήριξή της καλεί η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» τους εργαζόμενους με μισθό σε δικηγορικά γραφεία και εταιρείες, στον ιδιωτικό ή στο δημόσιο τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους και τους άνεργους

Εκλογές στους 62 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας θα διεξαχθούν αύριο, Κυριακή 26 Νοέμβρη, ενώ στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά η ψηφοφορία θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα 27 Νοέμβρη. Η διάρκεια της ψηφοφορίας θα είναι από τις 7 π.μ. μέχρι τις 7 μ.μ.

Σε μαχητική στήριξη των ψηφοδελτίων της για πρόεδρο και συμβούλους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά, καθώς και των υποψηφίων της που αναγκαστικά συμμετέχουν στα ενιαία ψηφοδέλτια, εξαιτίας του αντιδραστικού Κώδικα Δικηγόρων, καλεί η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων».

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» απευθυνόμενη στους εργαζόμενους/νες με μισθό σε δικηγορικά γραφεία και εταιρείες, στον ιδιωτικό ή στο δημόσιο τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους/νες και τους άνεργους/ες, τους καλεί με την ψήφο τους να ενισχύσουν «την προοπτική για νέες διαφορετικές μορφές οργάνωσης των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων με τα χαμηλότερα εισοδήματα, εκφράζοντας την ανάγκη οργάνωσης της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, σε συμπόρευση με το εργατικό - λαϊκό κίνημα και σε σύγκρουση με τη μεγαλοεργοδοσία στο χώρο, τους ιδιοκτήτες των δικηγορικών εταιρειών και των μεγαλογραφείων».

Οι επικεφαλής των συνδυασμών, υποψήφιοι πρόεδροι της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων» στους Δικηγορικούς Συλλόγους των τριών μεγάλων πόλεων, είναι:

Αθήνα: Aγγελος Βρεττός

Θεσσαλονίκη: Σόνια Μελανεφίδου

Πειραιάς: Νίκος Λιαπάκης

Οι υποψήφιοι πρόεδροι σε ενιαία ψηφοδέλτια που στηρίζει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» σε άλλους Δικηγορικούς Συλλόγους είναι: Τέτη Τζαμαλούκα (Πάτρα), Μιχάλης Σφακιανάκης (Ηράκλειο), Αντώνης Κατσάς (Καλαμάτα), Βασίλης Καραντζίδης (Φλώρινα).

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι στα ενιαία ψηφοδέλτια των οποίων συμμετέχουν υποψήφιοι σύμβουλοι της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων» είναι: Αιγίου (Καββαδίας Χαράλαμπος), Αμαλιάδας (Πολύδωρας Βησσαρίων), Βέροιας (Τσιμούρας Βαγγέλης), Ηρακλείου (Φορτσάκη Ολια), Θήβας (Τουλουμάκος Αντώνης), Ιωαννίνων (Τσουμάνη Ολυ), Καβάλας (Γκερλεκτσής Δημήτρης), Καλαμάτας (Κουτσουρούπας Χρήστος), Κεφαλονιάς (Κουρούκλης Γιάννης), Κοζάνης (Βήττας Γιάννης), Κομοτηνής (Τεπερίδης Πέτρος), Λάρισας (Βακράτσας Νίκος), Λιβαδειάς (Γερονικολού Λαμπρινή), Μυτιλήνης (Τσιριγώτη Νίκη), Ναυπλίου (Βασιλείου Αντρέας), Πάτρας (Κουκούλης Γιώργος), Πύργου (Μαραγκουδάκης Αγης), Σπάρτης (Λύσσαρης Νίκος), Χανιά (Παπαδομανωλάκης Μανώλης, Χρύση Μαρία).

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» στο κάλεσμά της επισημαίνει ακόμα: «Είναι λογικό να νιώθεις απογοήτευση από τον ΔΣΑ και αποστροφή για την ηγεσία του, που είναι συνένοχη στην επίθεση σε βάρος της πλειοψηφίας των δικηγόρων με τα χαμηλότερα εισοδήματα, αφού προώθησε την αντιλαϊκή πολιτική στο χώρο μας. Κάτω από την ομπρέλα της "ενιαίας επιστημονικής οργάνωσης" και την υπεράσπιση του ρόλου του δικηγόρου ως "συλλειτουργού της δικαιοσύνης", κρύβει τη βαθιά και εντεινόμενη ταξική διαστρωμάτωση στη δικηγορία, όπως και το γεγονός ότι συνυπάρχουν θεσμικά στον ίδιο Σύλλογο οι ιδιοκτήτες των δικηγορικών εταιρειών με τους μισθωτούς που εκμεταλλεύονται, οι μεγαλοδικηγόροι με τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους που πασχίζουν να επιβιώσουν».

Καλεί, τέλος, σε στήριξη της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων», γιατί είναι η παράταξη που «δεν κρύβει την ταυτότητά της, δεν πλασάρει το προφίλ του δήθεν "ανεξάρτητου" και "υπερκομματικού" υπερασπιστή των συμφερόντων όλων των δικηγόρων! Δηλώνει ανοιχτά ότι μεροληπτεί υπέρ των δικαιωμάτων των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων συναδέλφων με τα χαμηλότερα εισοδήματα, των ανέργων, όλων όσοι πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική. Σε αυτήν συμμετέχουν οι κομμουνιστές και άλλοι ριζοσπάστες και τίμιοι αγωνιστές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ