Κυριακή 30 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Κάρποβ και Κασπάροβ πάντα κορυφαίοι

Συνεχίζεται και το χειμώνα η δραστηριότητα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω

Οι ισχυρότεροι παγκόσμιοι πρωταθλητές όλων των εποχών, Ανατόλι Κάρποβ (στο μέσον) και Γκάρι Κασπάροβ (δεξιά στην άκρη), πριν την έναρξη του... ατέλειωτου ματς το 1984-'85!
Οι ισχυρότεροι παγκόσμιοι πρωταθλητές όλων των εποχών, Ανατόλι Κάρποβ (στο μέσον) και Γκάρι Κασπάροβ (δεξιά στην άκρη), πριν την έναρξη του... ατέλειωτου ματς το 1984-'85!
Σε μεγάλη φόρμα οι μεγάλοι μετρ του παγκόσμιου σκακιού Ανατόλι Κάρποβ και Γκάρι Κασπάροβ, μετά τις πρόσφατες επιτυχίες τους στους διεθνείς σκακιστικούς στίβους. Συγκεκριμένα, ο Ρώσος G.M. Ανατόλι Κάρποβ κατέκτησε την πρώτη θέση στο μεγάλο Διεθνές Τουρνουά στη μνήμη του Μιγκουέλ Νάιντορφ, αφήνοντας πίσω του ισχυρά και νέα σε ηλικία ονόματα (ο Κάρποβ έχει γεννηθεί στις 23.5.1951 - είναι δηλαδή σήμερα ακριβώς 50 ετών και 4 μηνών!), ενώ ο 38χρονος (και 5 μηνών) συμπατριώτης του Γκάρι Κασπάροβ διέπρεψε στη Γεωργία στη συνάντηση γρήγορου σκακιού μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

Στη φωτογραφία μας, δεύτερος από αριστερά ο βετεράνος αστροναύτης και τότε πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Σοβιετικής Ενωσης Σεβαστιάνοβ, δίπλα του ο τότε πρόεδρος της FIDE Καμπομάνες και κορυφαίοι παράγοντες και διαιτητές του παγκόσμιου σκακιού.

* Μετά τις καλοκαιρινές σκακιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις, ο Σκακιστικός Ομιλος Αιγάλεω συνεχίζει τις σκακιστικές δραστηριότητες, μια από τις οποίες ήταν και το χτεσινό 3ο ανοιχτό τουρνουά μπλιτς με χρόνο σκέψης 10 λεπτά για κάθε παίκτη. Αλλη αξιόλογη εκδήλωση ήταν αυτή της περασμένης Τρίτης 25 του Σεπτέμβρη, που παρουσίασε ο διεθνής μετρ και συγγραφέας Ηλίας Κουρκανάκης. σε ανοιχτή συζήτηση με τίτλο «Θέματα Προπόνησης στο Σκάκι».

Ο ΣΟ Αιγάλεω προγραμματίζει επίσης για τον Οκτώβρη τη διεξαγωγή ενός προκριματικού τουρνουά για σκακιστές Α΄ κατηγορίας στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ικαρος 2002».

Οι αγώνες θα γίνουν στο γνωστό και φιλόξενο εντευκτήριο του ΣΟ Αιγάλεω - Ιερά οδός και Σούτσου, πλατεία Δαβάκη.

Για πληροφορίες και συμμετοχές, στα τηλέφωνα 5311.473 - 7275.362 κ. Δημήτρη Σκυριανόγλου, 2463.862 κ. Γιάννης Παντελίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ