Κυριακή 30 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β' ΕΘΝΙΚΗ
Ο μαραθώνιος των «μικρών»

Στο τιμόνι της Καλαμαριάς ο Βαγγέλης Βλάχος

Sportidea

Στο τιμόνι της Καλαμαριάς ο Βαγγέλης Βλάχος
Το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής άρχισε. Οι φίλαθλοι καλούνται να βρεθούν στο γήπεδο και να ενισχύσουν τις ομάδες τους για άλλη μια χρονιά προκειμένου να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει. Η ανανεωμένη Β' Εθνική, που εκτός από τον αριθμό των «μονομάχων» άλλαξε και το όνομά της ξανά, αναμένεται να προσφέρει δυνατές συγκινήσεις, καθώς θεωρείται από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα στη χώρα μας.

Οι 14 σύλλογοι που θα επιδιώξουν τον τίτλο, την άνοδο αλλά και την παραμονή στην κατηγορία, ενισχύθηκαν όσο το δυνατόν καλύτερα για τη χρονιά που ξεκίνησε, αλλά αυτό είναι κάτι που φυσικά θα το δείξει ο χρόνος. Πάντως, πέρα από την Α' Εθνική που έκλεψε, όπως ήταν φυσικό, την παράσταση, δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις στις μεταγραφές της κατηγορίας, καθώς πολλά γνωστά ονόματα μετακόμισαν σε ομάδες που θα δώσουν το «παρών» στα γήπεδα της 2ης Κατηγορίας.

Ας δούμε όμως αναλυτικότερα τους 14 συλλόγους που συγκροτούν τη φετινή Β' Εθνική.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Με τον Κώστα Μαυρίδη στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου, οι Κρητικοί κατάφεραν να... γλιτώσουν έστω και στα μπαράζ τον υποβιβασμό στη Γ' Εθνική. Σκοπός φέτος είναι μια πολύ καλύτερη πορεία τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο. Αν πάρουμε, μάλιστα, σοβαρά υπόψη τα αποτελέσματα της ομάδας στο θεσμό του κυπέλλου, δείχνουν ικανοί να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους. Πάντως, ένα από τα όπλα των παικτών του Μαυρίδη είναι η έδρα, που τους έχει βοηθήσει αρκετές φορές στο παρελθόν και αναμένεται να βάλει το χεράκι της, στον ψυχολογικό τομέα, για άλλη μια χρονιά.

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μετά από μια αποτυχημένη πορεία στην τέως Εθνική Κατηγορία ή νυν Α' Εθνική, οι «λόρδοι» θα επιδιώξουν να ξεπεράσουν τα όποια προβλήματα έχουν να αντιμετωπίσουν και να βγουν δυνατότεροι σε αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα. Ομως κάτι τέτοιο φαντάζει αρκετά δύσκολο, καθώς πρόκειται για σημαντικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με το γήπεδο του Βύρωνα, με το οικονομικό αλλά και γενικότερα τη διοίκηση που δεν έχει συνηθίσει τους παίκτες του Αθηναϊκού σε καλές καταστάσεις. Πάντως, το μόνο ενθαρρυντικό είναι ο προπονητής των «λόρδων», ο Νίκος Παντέλης, που είναι ευρείας αποδοχής.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Τη γρήγορη επιστροφή στην Α' Εθνική θέλει ο ΠΑΣ Γιάννενα

Sportidea

Τη γρήγορη επιστροφή στην Α' Εθνική θέλει ο ΠΑΣ Γιάννενα
Μακριά από την ιστορία του αλλά και τους στόχους που έχει θέσει αναμένεται να μείνει για άλλη μια χρονιά ο Απόλλωνας. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έχασε τρία βασικά στελέχη του περσινού συνόλου και το χειρότερο είναι ότι ακόμα δεν έχουν βρεθεί αντικαταστάτες που θα μπορέσουν να καλύψουν τα κενά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, οι Λαμπριάκος, Παπαδημητρίου και Χατζηζήσης άφησαν τη Ριζούπολη των πολλών προβλημάτων για να βρουν μια καλύτερη τύχη, καθώς και το γηπεδικό, που οφείλεται στην «κόντρα» με τον ερασιτέχνη, αλλά και με τη διοίκηση, έχουν στερήσει μια καλύτερη πορεία στην ομάδα αρκετά χρόνια.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι Γιαννιώτες, μετά από μια όχι και τόσο άσχημη πορεία στην Α' Εθνική, βρίσκονται ξανά στα γνωστά... λημέρια. Ο υποβιβασμός, δεν ήταν δυσβάσταχτος για τον ΠΑΣ, καθώς ναι μεν ήρθε από τα μπαράζ και τους αγώνες με τον ΟΦΗ, αλλά θα μπορούσαν να τον είχαν αποφύγει αν είχαν εκμεταλλευτεί κάποιες ευκαιρίες που τους δόθηκαν. Στα αρνητικά της νέας χρονιάς είναι η γρήγορη αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας, καθώς ο Αργεντινός Οράσιο Κορντέρο που ήρθε για να στείλει την ομάδα στα «μεγάλα» σαλόνια, έφυγε... νύχτα και τη θέση του πήρε ο Γιώργος Φοιρός. Πάντως, με δεδομένη την υποστήριξη των φιλάθλων, που καθ' όλη τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς στάθηκαν δίπλα στην ομάδα, ο ΠΑΣ Γιάννενα έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει τη νέα χρονιά που ξεκίνησε.

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Ο Πατραϊκός είναι μαζί με τη Χαλκηδόνα τα νέα πρόσωπα της κατηγορίας

Sportidea

Ο Πατραϊκός είναι μαζί με τη Χαλκηδόνα τα νέα πρόσωπα της κατηγορίας
Την ελπίδα ότι μια επιτυχημένη κατά το ήμισυ χρονιά συνοδεύεται από μια ακόμα, απόλυτη αυτή τη φορά, έχουν οι άνθρωποι της Καλαμαριάς. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, πέρσι άργησε να ξυπνήσει κάτι που τις στοίχισε, φέτος, αναμένεται να έχει τον πρώτο λόγο για την άνοδο στη «μεγάλη» κατηγορία. Με τον Βαγγέλη Βλάχο, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην τεχνική ηγεσία, αλλά και τη μεταγραφική ενίσχυση του καλοκαιριού, ο Απόλλωνας λογικά είναι από τα φαβορί για τον τίτλο και κατά συνέπεια για την άνοδο. Αξίζει να αναφέρουμε τις μετακινήσεις που αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο για την επίτευξη των στόχων: Κατσαβός, Αντωνίου, Ράντος, Τσιγιάννης, Ντιάλο, Θ. Τρούπκος, Καρτάλης, Νικολάου, Χαντούρης και Δερμιτζόγλου.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ο Γιώργος Μπένος έχει πολύ δύσκολο έργο φέτος, καθώς μετά την επιστροφή στη Β' Εθνική ανανεώθηκε όλη η ομάδα. Σχεδόν όλοι οι παίκτες έφυγαν και τις θέσεις τους καλούνται να καλύψουν παίκτες από την ακαδημία της «Μαύρης Θύελλας». Ετσι, με αυτά τα δεδομένα, ο βασικός στόχος είναι η παραμονή και από εκεί και πέρα ό,τι άλλο έρθει καλό θα είναι. Το σχήμα πάντως της ομάδας θα χρειαστεί αρκετό καιρό έτσι ώστε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που έχουν μπροστά τους αλλά και, το βασικότερο, να μπορέσουν να αποκτήσουν την πείρα που είναι σημαντική έστω και για τη Β' Εθνική. Η πιο σημαντική μετακίνηση του καλοκαιριού για τη μια από τις τέσσερις ομάδες της Πελοποννήσου, ήταν αυτή του Αν. Αθανασιάδη από τον Παναιτωλικό, που αποτελεί και έναν από τους πιο έμπειρους παίκτες που θα επιδείξει φέτος η Καλαμάτα.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Η αποφυγή των αγώνων μπαράζ για τον υποβιβασμό την τελευταία αγωνιστική, θεωρήθηκε πέρσι ως μεγάλη επιτυχία, αφού μέχρι και τη μέση του β' γύρου τα άσχημα αποτελέσματα έδιναν και έπαιρναν. Φέτος όμως, η κατάσταση έδειξε να αλλάζει με παραδείγματα τους αγώνες του κυπέλλου όπου η Καλλιθέα έτριξε τα δόντια της και κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλο. Από την άλλη, δεν πέρασε απαρατήρητο το 9-0 επί του Αιγάλεω σε φιλικό, που ως γνωστόν ήταν ο πρωταθλητής της περσινής χρονιάς για την κατηγορία. Οι μετακινήσεις παικτών έδειξαν ότι ήταν σωστές και τα προγνωστικά λένε πως η ομάδα της Καλλιθέας δε θα μείνει στην αφάνεια τη νέα χρονιά. Πάντως, σημαντικό ατού είναι και η πρόσληψη του Νίκου Θεοδωρακόπουλου στην τεχνική ηγεσία, αφού πέρασε άλλη νοοτροπία στην ομάδα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Οι «ερυθρόλευκοι» του Βόλου πίστευαν σε κάτι καλύτερο τη χρονιά που ξεκίνησε. Ομως τα όνειρα δείχνουν πως κράτησαν λίγο, καθώς τα προβλήματα άρχισαν πάρα πολύ νωρίς. Η πρόσληψη του Μάκη Κατσαβάκη στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου φάνηκε σαν κάτι αισιόδοξο, όμως δεν κράτησε για πολύ, σκορπώντας τον προβληματισμό στους ανθρώπους της ομάδας αλλά και στους φιλάθλους του θεσσαλικού συλλόγου. Ο αντικαταστάτης του βρέθηκε γρήγορα και δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Παράσχο, που έχει τη δυνατότητα να συμμαζέψει τα ερείπια που άφησαν οι φυγές αρκετών ποδοσφαιριστών. Στα θετικά είναι η αξία αλλά και οι δυνατότητες των Αντεμάρ και Φράνσεν που μπορούν να οδηγήσουν την ομάδα.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ

Με κρυφό στόχο την άνοδο στα «μεγάλα» σαλόνια θα δώσει το «παρών» στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής ο σύλλογος του Αιγίου. Βασικός στόχος όμως του Παναιγιάλειου είναι να μη βρεθεί αντιμέτωπός ξανά με τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη μέτρια πορεία του τη χρονιά που πέρασε. Ετσι, με τον Μάκη Λιάτο στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου, αλλά και το αξιόλογο έμψυχο υλικό που διαθέτει η ομάδα, οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν και το όνειρο να γίνει πραγματικότητα.

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ

Αν μη τι άλλο, ο Πανηλειακός, θεωρείται από τους πρωταγωνιστές για την κατάκτηση του τίτλου και το εισιτήριο για την κατηγορία από την οποία υποβιβάστηκε την περασμένη αγωνιστική χρονιά. Η ομάδα του Πύργου, που έπεσε στη Β' Εθνική ύστερα από τους αγώνες μπαράζ απέναντι στην Παναχαϊκή, θέλει να αποδείξει ότι κατά λάθος βρίσκεται εκεί που είναι αυτή τη στιγμή και ότι θα επιστρέψει αρκετά γρήγορα εκεί όπου αγωνιζόταν αρκετά χρόνια. Από τα θετικά είναι η μετακίνηση του Ντιάρα στον Πύργο, που θα πάρει στα πόδια του τις επιθετικές προσπάθειες της ομάδας αλλά και η πείρα του Σάκη Τσιώλη από τη θέση του προπονητή.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Στόχος η άνοδος. Αυτό είναι το βασικό σύνθημα της ομάδας των Σερρών εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς όμως να έχει επιτευχθεί ακόμα. Ο Χρήστος Αρχοντίδης, καλείται να βρει λύσεις που θα καλύψουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις θέσεις που έμειναν κενές από την αποχώρηση σημαντικών στελεχών του συλλόγου το καλοκαίρι. Το έργο όμως είναι αρκετά δύσκολο καθώς οι παίκτες που ήρθαν δεν έχουν την πείρα των προκατόχων τους αλλά όλοι ελπίζουν για το καλύτερο. Μάλιστα, η διοίκηση του συλλόγου έχει υποσχεθεί για σημαντική ενίσχυση της ομάδας το Δεκέμβρη, με την προϋπόθεση πως η θέση που θα βρίσκεται ο Πανσερραϊκός θα είναι πάρα πολύ ψηλά.

ΠΑΤΡΑΪΚΟΣ

Η ομάδα - έκπληξη της περσινής χρονιάς στη Γ' Εθνική, καλείται να δώσει άλλη μια πολύ δύσκολη παράσταση που θα κρατήσει ένα ολόκληρο χρόνο. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως το... θαύμα θα ξαναγίνει και πως η Α' Εθνική δεν είναι μακριά. Ο Νίκος Κόβης πάντως, που οδήγησε την ομάδα της Πάτρας στην άνοδο την πρώτη χρονιά στη Γ' Εθνική, είδε τον πρώτο σκόρερ της περσινής σεζόν που αγωνιζόταν στην ομάδα του να φεύγει από το σύλλογο, αλλά αυτό δε δείχνει να επηρεάζει τους υπόλοιπους παίκτες, καθώς όπως έδειξαν στους αγώνες του κυπέλλου, φτάνουν εύκολα στην αντίπαλη εστία.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ

Ο Κορυδαλλός θεωρείται μια από τις πιο δύσκολες έδρες για όποια ομάδα καλείται να αντιμετωπίσει την Προοδευτική. Ομως οι ίδιοι οι παίκτες δεν εκμεταλλεύτηκαν αυτό το γεγονός και μάλιστα κινδύνευσαν ακόμα και με τον υποβιβασμό. Φέτος όμως τα πράγματα δείχνουν να έχουν αλλάξει καθώς τα δείγματα του κυπέλλου ήταν κάτι παραπάνω από θετικά. Η μοναδική ήττα στου Χαριλάου από τον Αρη, οι καλές εμφανίσεις στα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια που συνοδεύτηκαν με την πρόκριση στην επόμενη φάση σε βάρος ακόμα και του Ακράτητου, αποδεικνύουν ότι το κλίμα έχει αλλάξει και πως η νέα χρονιά μπορεί να συνοδευτεί ακόμα και με την άνοδο.

ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ

Ο Γιώργος Βαζάκας, καλείται να βοηθήσει στα μέγιστα την ομάδα του έτσι ώστε να παρουσιάσει ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο στη Β' Εθνική. Η ομάδα της Χαλκηδόνας, πήρε την πρόκριση από τη Γ' Κατηγορία μέσω των αγώνων μπαράζ και τώρα θα προσπαθήσει να κάνει την πολυπόθητη καλή πορεία στη νέα κατηγορία χάρη στις μετακινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι αλλά και στην ανανέωση του ηθικού που οφείλεται στον Ελληνα τεχνικό.


Πέτρος ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι επιτυχίες και οι διακρίσεις δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα (2024-07-13 00:00:00.0)
Αγοράζοντας την... επιτυχία (2007-06-08 00:00:00.0)
Ντέρμπι στον Ταύρο (2002-04-24 00:00:00.0)
«Καψώνι» από Μπάρτσα (2002-01-18 00:00:00.0)
Η παρουσία των 16 μονομάχων (2001-06-03 00:00:00.0)
Γιορτάζουν Αιγάλεω και Λιόσια (2001-05-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ