Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ»
«Κίνημα αλλαγής» από φθαρμένα υλικά

Την ονομασία «Κίνημα Αλλαγής» προτείνουν Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης για το νέο φορέα έκφρασης της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας, το ιδρυτικό συνέδριο του οποίου προγραμματίζεται αρχές της άνοιξης.

Μέχρι τότε, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι παραμένουν στη Βουλή ως έχουν, με μια προσπάθεια συντονισμού των 2 Κοινοβουλευτικών Ομάδων ώστε να προβάλουν καλύτερα το μείγμα μέτρων που προτείνουν, για αναθέρμανση της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, προσέλκυση «επενδύσεων» και διεύρυνση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, με ταυτόχρονη ενσωμάτωση πλατύτερων στρωμάτων στα ζητούμενα του κεφαλαίου.

Η πρόταση των δύο αρχηγών συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχαν χτες στη Βουλή. Συμφώνησαν επίσης, την επόμενη Τετάρτη, 6/12, να συνεδριάσουν από κοινού οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των δύο κομμάτων μαζί με τα αντίστοιχα Πολιτικά Συμβούλια και η δράση των βουλευτών να συντονίζεται από ένα ενιαίο συμβούλιο. Σε μια από τις πρώτες κινήσεις τους, απέστειλαν επιστολή στις εταιρείες δημοσκοπήσεων ζητώντας να τους «μετράνε» πλέον μαζί υπό τον τίτλο «Κίνημα Αλλαγής (Δημοκρατική Συμπαράταξη - Ποτάμι)».

Η Φ. Γεννηματά θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες σε γύρο συναντήσεων με τους Γ. Καμίνη, Ν. Ανδρουλάκη, Γ. Παπανδρέου, σε ένα πλαίσιο γενικότερων συνεννοήσεων ώστε, σε πρώτη φάση, να σχηματιστεί ένα πολιτικό όργανο που θα καθοδηγεί την πορεία του φορέα μέχρι την ολοκλήρωση του ιδρυτικού συνεδρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ