Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διπλή έρευνα σε εξέλιξη

Διπλή έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση της συμφωνίας πώλησης στρατιωτικού υλικού από τη χώρα μας στη Σαουδική Αραβία.

Μετά την παραγγελία της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξ. Δημητρίου, στην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Ελ. Τουλουπάκη, να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες πώλησης του επίμαχου στρατιωτικού υλικού, ο Αρειος Πάγος διέταξε δεύτερη έρευνα.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε έρευνα, αυτήν τη φορά για τη «διαρροή» των εγγράφων που αφορούσαν τις συνθήκες συμφωνίας πώλησης. Η παραγγελία απευθύνεται στο Αναθεωρητικό Δικαστήριο (Στρατοδικείο) και ζητά να ερευνηθεί αν τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν ήταν πράγματι διαβαθμισμένα και αν υπήρχε διαρροή παρά το νόμο.

Η έρευνα θα διενεργηθεί αρμοδίως από το Στρατοδικείο, σε πρώτη φάση για τυχόν ευθύνες υπηρετούντων στο στράτευμα και αν διαπιστωθούν ευθύνες και πέραν των στρατιωτικών προσώπων, θα συνεχιστεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τους υπόλοιπους.

Εξώδικο Γκραμπόφσκι

Στο μεταξύ, εξώδικο απέστειλε χτες η σύζυγος Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, τον διευθυντή της εφημερίδας «Δημοκρατία» Ιωάννη Φιλιππάκη και τον διευθυντή της «Εφημερίδας των Συντακτών» Νικόλα Βουλέλη, ζητώντας να μην επιμείνουν για διασύνδεσή της με τον μεσάζοντα Τζον Σφακιανάκη και την υπόθεση «Σαουδική Αραβία», λέγοντας ότι δεν τον γνωρίζει, ούτε συνεργάστηκε ποτέ μαζί του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ