Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΝΔ
Στις ΗΠΑ με ατζέντα «γεωστρατηγικής αναβάθμισης»

Η στρατηγική σύμπλευση κυβέρνησης - ΝΔ στα βασικά ζητούμενα των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, όπως η γεωστρατηγική αναβάθμιση στην Ανατολική Μεσόγειο, μέσα από την ανάληψη επικίνδυνων ρόλων αμερικανοΝΑΤΟικού χωροφύλακα, αναδείχτηκε στην επίσκεψη του τομεάρχη Αμυνας της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια, στις ΗΠΑ, με πρώτο σταθμό την Ουάσιγκτον.

Καταρχάς, ο Β. Κικίλιας συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζ Κοέν. Ο Αμερικανός τόνισε ότι «οι διακρατικές σχέσεις ΗΠΑ - Ελλάδας είναι ισχυρές» και ότι «οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την Ελλάδα ως πόλο σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή». Ο δε Β. Κικίλιας χαρακτήρισε τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις «παραδοσιακά και διαχρονικά ισχυρές» και διαβεβαίωσε ότι «η ΝΔ επιδιώκει την περαιτέρω ενίσχυσή τους, ιδιαίτερα στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας γιατί», όπως επισήμανε, «χωρίς ασφάλεια δεν μπορούν να υπάρχουν επενδύσεις και ανάπτυξη».

Στη συνάντηση έγινε αναφορά και στην υπόθεση της αναβάθμισης των «F-16», την οποία ο τομεάρχης της ΝΔ χαρακτήρισε «επιβεβλημένη», προσθέτοντας ότι «πρέπει να γίνει με διαφάνεια, αμοιβαία οφέλη για τις δύο χώρες και σεβασμό στα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων».

Επίσης, ο Β. Κικίλιας συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο με τον ελληνικής καταγωγής σύμβουλο του Προέδρου Τραμπ για θέματα τεχνολογίας, Michael Kratsios, με την σύμβουλο του αντιπροέδρου Πενς για θέματα Ευρώπης και Ρωσίας, Molly Montgomery, και τον Alton Buland από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Β. Κικίλιας έθεσε το θέμα της «ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της ανταλλαγής πληροφοριών και ασφάλειας» και ενημερώθηκε ότι ο αντιπρόεδρος Πενς ενδέχεται να επισκεφθεί την Ελλάδα εντός του προσεχούς έτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ