Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρωτοβουλίες σωματείων του Εμπορίου
  • Εκδήλωση με θέμα τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, τα εργατικά «ατυχήματα» και τις επαγγελματικές ασθένειες οργανώνει την Κυριακή 3/12, στις 11 π.μ., το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «LIDL Ελλάς». Η εκδήλωση θα γίνει στα γραφεία του Σωματείου (Αγ. Φιλοθέης 5β, πλατεία Μητροπόλεως), ενώ κατά τη διάρκειά της θα γίνει συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική. «Η προστασία της ζωής και της υγείας μας δεν είναι ατομική υπόθεση», τονίζει το Σωματείο στο κάλεσμά του, υπογραμμίζοντας ότι οι επιπτώσεις στην υγεία «όχι μόνο από το εργασιακό αλλά και από το ευρύτερο περιβάλλον (επαγγελματικός κίνδυνος, φυσικές καταστροφές, βιομηχανική ρύπανση, τεχνολογικά ατυχήματα μεγάλης έκτασης) απαιτούν δυνάμωμα και κλιμάκωση της δράσης μας».
  • Σε Γενική Συνέλευση προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων στην «Praktiker Hellas» την Κυριακή 3/12, στις 10.30 π.μ., στο ξενοδοχείο «Stanley» (πλατεία Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο).
  • Σε σύσκεψη με επίκεντρο την πάλη για υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης καλεί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, την Κυριακή 10/12, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του (Αγ. Φιλοθέης 5β, πλατεία Μητροπόλεως), επιχειρησιακά, κλαδικά σωματεία και Επιτροπές Αγώνα. Η πρωτοβουλία για την οργάνωση σύσκεψης αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, στις 19/11. Στον κλάδο του Εμπορίου δεν υπάρχει ΣΣΕ από τον Ιούλη του 2013, ενώ στις ατομικές συμβάσεις των εργαζομένων οι εργοδότες επιβάλλουν μια σειρά απαράδεκτους όρους, από τη «διευθέτηση» του εργάσιμου χρόνου μέχρι μειώσεις που περιορίζουν τις αποδοχές των εργαζομένων στα ψίχουλα του βασικού μισθού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ