Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Ο Τουρκοϊρανός έμπορος χρυσού Ρεζά Ζαράμπ, που κατηγορείται σε υπόθεση που αφορά την παραβίαση του εμπάργκο σε βάρος του Ιράν, ενέπλεξε χτες τον Τούρκο Πρόεδρο Ρ. Τ. Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι είχε εγκρίνει αυτοπροσώπως μια συναλλαγή εκ μέρους της Τεχεράνης. Ο Ζαράμπ έχει δηλώσει ένοχος και συνεργάζεται με τους Αμερικανούς εισαγγελείς στη δίκη ενός Τούρκου, υψηλόβαθμου τραπεζικού στελέχους, που κατηγορείται για συνωμοσία με στόχο την παράκαμψη των κυρώσεων στο Ιράν.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Οι αρμόδιες αρχές στο αμερικανικό Κογκρέσο ανακάλεσαν τη διαπίστευση δημοσιογράφων του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου RT, μετά την αναγκαστική καταχώρηση του σταθμού στις ΗΠΑ ως «πράκτορα του εξωτερικού». Οι κανόνες της Επιτροπής Δημοσιογραφικών Διαπιστεύσεων στο Κογκρέσο αναφέρουν ότι δεν θα πρέπει να δίνεται διαπίστευση σε όποιο μέσο ενημέρωσης έχει ως εργοδότη «οιαδήποτε ξένη κυβέρνηση ή εκπρόσωπο αυτής».

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Ο Λιβανέζος πρωθυπουργός Σαάντ Χαρίρι εξέφρασε «φόβο» πως «θα κοστίσει στη χώρα ακριβά» η στρατιωτική δράση της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης «Χεζμπολάχ» σε χώρες της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής, σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό «Paris Match».

ΟΣΛΟ.-- Περίπου 150.000 άνθρωποι στη Νορβηγία έμειναν χωρίς φαγητό πέρυσι, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Οσλο και του Ακερσους. Η ίδια μελέτη έδειξε ότι το 3% του πληθυσμού δηλώνει πως συχνά ή μερικές φορές αντιμετωπίζει έλλειψη φαγητού, με πιο «ευάλωτους» τους ανέργους, τους ημιαπασχολούμενους, όσους εργάζονται από το σπίτι και τους φοιτητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ