Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κινητοποίηση στην PwC ενάντια στις απαράδεκτες συμβάσεις

Kινητοποίηση στα γραφεία της εταιρείας PwC (Λ. Κηφισίας 268, Χαλάνδρι) οργανώνει σήμερα Παρασκευή στις 8.30 π.μ. η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, ενάντια στις νέες συμβάσεις που προσπαθεί να επιβάλει η εργοδοσία.

«Η εργοδοσία», σημειώνει η Ενωση, «επιδιώκει οι εργαζόμενοι να μην έχουν κανένα δικαίωμα και προσπαθεί να το κατοχυρώσει με την υπογραφή μιας άνευ όρων σύμβασης που καταργεί όλα τα δικαιώματα που είχαν οι εργαζόμενοι (μισθό, προϋπηρεσία, ωράριο υπερωρίες κ.λπ.). Ανάμεσα σε άλλα, δεν ορίζει ωράριο, ο συμφωνημένος μισθός συμψηφίζει υπερωρίες, Κυριακές, επιδόματα (τωρινά ή μελλοντικά!), δίνει το ελεύθερο να μετακινεί τους εργαζόμενους σε όποιο πόστο θέλει, όπου θέλει, χωρίς αποζημιώσεις, ακόμα και να τους νοικιάζει.

Αυτή η σύμβαση στάλθηκε με mail στους εργαζόμενους και τους καλούσε την επόμενη μέρα να την υπογράψουν όλοι. Το σωματείο μας απαίτησε να σταματήσει η διαδικασία και ενημέρωσε τους εργαζόμενους. Αρκετοί εργαζόμενοι μέχρι σήμερα αρνήθηκαν να υπογράψουν, παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές που δέχονται από την εργοδοσία».

Το σωματείο επισημαίνει πως «οι εργοδότες του κλάδου, παρά τους ανταγωνισμούς που μπορεί να έχουν μεταξύ τους, έχουν κοινό στόχο το όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος. Κέρδος που βγαίνει από τη δουλειά μας. Με τις συμβάσεις αυτές αυξάνονται επιπλέον τα κέρδη τους, πατώντας πάνω στη δική μας ζωή. Αν δεν αντισταθούμε θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου μας. Ολα τα παραπάνω πατάνε στη μη ύπαρξη κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Με ευθύνη των εργοδοτικών ενώσεων (ΣΕΒ, ΣΕΤΕ κ.ά.) και με τη νομοθετική βοήθεια των εκάστοτε κυβερνήσεων, αρνούνται να υπογράψουν με την ΠΟΛ (σ.σ. Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών) νέα σύμβαση (η τελευταία υπογράφτηκε το 2009) η οποία θα καλύπτει τους όλους τους εργαζόμενους στις ελεγκτικές εταιρείες, καθώς και λογιστές, βοηθούς λογιστές, συμβούλους κ.λπ.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ