Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ
Συνεχίζονται οι αγωνιστικές δράσεις με κορύφωση την Κυριακή

ΣΕΑΑΝ και Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ καλούν στις 3/12 σε πορεία μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη διοίκηση του ΕΦΚΑ
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη διοίκηση του ΕΦΚΑ
Την Κυριακή 3 Δεκέμβρη, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρίες, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11 π.μ., στον πεζόδρομο της Κοραή (στάση μετρό «Πανεπιστήμιο») και σε πορεία μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου.

Τα αιτήματα αιχμής που προβάλλουν είναι: Οχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ. Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ στις οικογένειες των ΑμεΑ. Δημόσιες, δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πρώιμης διάγνωσης, έγκαιρης παρέμβασης, Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και αποκατάστασης των ΑμεΑ. Να ανοίξει ξανά το Ιδρυμα Σκαραμαγκά. Οχι στην αποασυλοποίηση - απάτη. Επαναφορά των μισθών, των συντάξεων και των επιδομάτων στα προ των περικοπών επίπεδα.

«Ληστεύουν το λαό για την πλουτοκρατία, μοιράζουν μερίσματα, πουλάνε προστασία»: Με αυτό το σύνθημα, χτες οι δυνάμεις της ΣΕΑΑΝ, του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων και εκπρόσωποι των συνταξιούχων ΔΕΚΟ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΕΦΚΑ. Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Δ. Τσακίρη, υποδιοικητή και υπεύθυνο για τη λειτουργία των ΚΕΠΑ, οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη σφαγή στα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας, καθώς και για την επιμονή της διοίκησης του ΕΦΚΑ να μην δίνει τη σύνταξη αναπηρίας, εδώ και πέντε χρόνια, σε σακατεμένο και στα δύο χέρια μεταλλεργάτη και πρόσφατα πλημμυροπαθή στη Μάνδρα Αττικής. Ο υποδιοικητής προσποιήθηκε τον ανήξερο, ενώ πριν λίγες βδομάδες είχε δεσμευτεί ότι θα μεριμνήσει για το θέμα.

Σήμερα Παρασκευή, στις 9 π.μ., μαζί με Λαϊκές Επιτροπές θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας στα παραρτήματα του ΕΟΠΥΥ στην Αττική, για τη μεγάλη καθυστέρηση στην αποπληρωμή των οφειλόμενων προς τους γονείς για τις θεραπείες των παιδιών τους, αλλά και για φάρμακα, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.

Συγκέντρωση και στις Σέρρες

Συγκέντρωση την Κυριακή 3/12 στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Κρονίου στις Σέρρες διοργανώνει, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρίες, η Συντονιστική Επιτροπή Υγειονομικών, Φαρμακοποιών, Χρονίως Πασχόντων και Ευπαθών Ομάδων Ν. Σερρών.

Χτες Πέμπτη, κατέθεσε λουλούδια στο άγαλμα της Εθνικής Αντίστασης (πλατεία Εμπορίου), τιμώντας τους ήρωες ανάπηρους που αντιστάθηκαν στο ναζισμό - φασισμό. Με ανακοίνωσή της, θυμίζει ότι «τη νύχτα της 30ής Νοέμβρη 1943, ο αρχιγκεσταπίτης Φον Στρόουπ έδωσε διαταγή σε πάνω από 1.000 ταγματασφαλίτες να επιτεθούν σε 19 νοσοκομεία της Αθήνας. Σκοπός τους να εξουδετερώσουν τους 15.000 ανάπηρους του ελληνοϊταλικού πολέμου, οι οποίοι είχαν μετατρέψει τα νοσοκομεία σε κάστρα της Εθνικής Αντίστασης (...) 73 χρόνια μετά από τη σφαγή στα νοσοκομεία της Αθήνας, ο αγώνας και η θυσία των συναδέλφων μας αποτελούν αστείρευτη πηγή έμπνευσης για κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Σφαγείο» η πολιτική της κυβέρνησης που τίποτα δεν την «ξεπλένει»! (2024-08-14 00:00:00.0)
Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας ενάντια στις περικοπές (2018-07-24 00:00:00.0)
Καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 3 Δεκέμβρη (2017-11-23 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για περικοπές σε συντάξεις και φάρμακα (2013-07-03 00:00:00.0)
Κινητοποίηση στη διοίκηση του ΙΚΑ (2012-03-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ