Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Επιβεβαιώνεται η ανάγκη οργάνωσης στο χώρο δουλειάς

Ανακοίνωση με αφορμή τις εξελίξεις στην εταιρεία «DEMO»

Με παρέμβαση του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής και κάτω από τις αντιδράσεις εργαζομένων, που δεν δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα την απόφαση της εργοδοσίας να εργαστούν συγκεκριμένα τμήματα για συνεχόμενες βδομάδες χωρίς ρεπό, η εταιρεία «DEMO» «πάγωσε» προσωρινά τα σχέδιά της, όπως ενημερώνει το Συνδικάτο. Μετά από συνάντηση που ακολούθησε με το Συνδικάτο, η εργοδοσία προσπάθησε να ελιχθεί και ανακοίνωσε στους εργαζομένους στα συγκεκριμένα τμήματα ότι θα τους γυρίσει σε κυλιόμενο ωράριο.

«Μέσα από αυτές τις εξελίξεις μπορούμε οι εργαζόμενοι να βγάλουμε ορισμένα συμπεράσματα», αναφέρει το Συνδικάτο και συνεχίζει: «Ενα πρώτο συμπέρασμα είναι ότι παρά το ότι η εταιρεία προχωράει τελικά από άλλο δρόμο τον ίδιο αντεργατικό σχεδιασμό της, πάντα υπάρχουν περιθώρια αντίδρασης των εργαζομένων, που μπορούν να δυσκολεύουν τις επιδιώξεις της εταιρείας, που χτυπούν τη ζωή και τα δικαιώματά μας.

Ταυτόχρονα, όμως, αναδεικνύεται ότι αυτή η στάση χρειάζεται να έχει συνέχεια, αντοχή, σταθερότητα. Οτι είναι απαραίτητο να δυναμώσει η οργάνωση των εργατών στο εργοστάσιο. Να μην υποκύπτουμε στις πιέσεις της εργοδοσίας. Πολύ περισσότερο να απαντάμε οργανωμένα και ενιαία, ξεπερνώντας το φόβο, αλλά και τις λογικές του τύπου "μην μιλάς, τουλάχιστον έχεις δουλειά". Αυτό σημαίνει να ενταχθούμε μαζικά στο Συνδικάτο. Για να μην είναι κανένας μόνος του απέναντι στην εταιρεία. Για να μειώνεται και η δυνατότητα της διοίκησης να μας διασπά».

Σημειώνεται, επίσης, ότι ένα από τα κόλπα που χρησιμοποιεί η εργοδοσία είναι το ψεύτικο κλίμα που επιχειρείται να καλλιεργηθεί μέσα στην εταιρεία, για να καμφθούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων, λέγοντας ότι «είμαστε μια οικογένεια», προβάλλοντας ότι η εταιρεία έχει «κοινωνική ευθύνη» κ.ά. «Ολα αυτά τα χρησιμοποιούν, για να δέχονται οι εργαζόμενοι πιο εύκολα την αύξηση της εκμετάλλευσης, την εντατικοποίηση. Οι εργαζόμενοι της "DEMO" δεν κέρδισαν τίποτα από τα ρεκόρ πωλήσεων και εξαγωγών της, αντίθετα δυσκόλεψαν οι ρυθμοί και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν».

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους σε κοινό αγώνα «χωρίς να αφήνουμε να μας διασπάνε από εταιρεία σε εταιρεία, από τμήμα σε τμήμα», να γίνουν μέλη του Συνδικάτου και να παλέψουν για υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης με βάση την πρόταση της ΟΕΦΣΕΕ, που δεν αφορά απλά το μισθό αλλά ένα σύνολο δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ