Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συσκέψεις - κινητοποιήσεις αγροτοκτηνοτρόφων

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα» και Αγροτικοί Σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, καλούν όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να συμμετάσχουν στην περιφερειακή σύσκεψη που θα γίνει στην Κομοτηνή, σήμερα, Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης. Θα παραβρεθεί ο Βαγγέλης Μπούτας, εκ μέρους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Στον Τύρναβο

Να πάρουν μέρος στη σύσκεψη που θα γίνει την Παρασκευή 8 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο, καλεί τους αγρότες του Τυρνάβου και της ευρύτερης περιοχής το ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου. Στη σύσκεψη θα γίνει συζήτηση και θα ληφθούν αποφάσεις για παραπέρα οργάνωση της πάλης.

Στην Κρήτη

Περιφερειακή σύσκεψη διοργανώνουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ανατολικής Κρήτης, την Παρασκευή 8/12, στις 6.30 μ.μ. στα Πεζά Ηρακλείου (αίθουσα Πολιτισμού, Δημαρχείο). Θα μιλήσει ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Ανάλογη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων, αύριο Πέμπτη 7/12, στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Συλλαλητήριο στη Λέσβο

Παλλεσβιακό αγροτικό συλλαλητήριο, με αίτημα αιχμής τη λήψη μέτρων για την ευλογιά, πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη μετά από απόφαση του 2ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου. Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν στις 25/11 με την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και την υιοθέτηση αγωνιστικού προγράμματος δράσης.

Στο συνέδριο συμμετείχαν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από τους αγροτικούς συλλόγους του νησιού, καθώς και αγρότες που είχε καλέσει η Ομοσπονδία από χωριά που ακόμα δεν έχουν συλλόγους. Παραβρέθηκε επίσης εκπρόσωπος της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λέσβου.

Σύσκεψη στη Λακωνία

Ευρεία σύσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο Γλυκόβρυσης διοργανώνει σήμερα Τετάρτη στις 7 μ.μ. ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες των περιοχών του δήμου Ευρώτα που επλήγησαν από τις πρόσφατες κακοκαιρίες.

Στη Λαμία

Συγκέντρωση στην Εφορία Λαμίας διοργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας (ΟΑΣΦ), την Παρασκευή 8 Δεκέμβρη στις 10 το πρωί, ενάντια στη φοροληστεία της κυβέρνησης. Η ΟΑΣΦ διεκδικεί να μην υπολογίζονται τα ανεξόφλητα τιμολόγια στον φόρο εισοδήματος και να επιστραφεί ο αντίστοιχος ΦΠΑ γι' αυτά, ακατάσχετο των επιδοτήσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών για τη μικρομεσαία αγροτιά και κάθε λαϊκή οικογένεια, ακατάσχετο τραπεζικού λογαριασμού στις 12.000 ευρώ και 3.000 ευρώ επιπλέον για κάθε παιδί, αφορολόγητο ατομικό εισόδημα για όλους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, κατάργηση ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, αφορολόγητο πετρέλαιο, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ