Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Οι πλημμύρες έβγαλαν στην επιφάνεια τα μεγάλα προβλήματα

Οι πρόσφατες πλημμύρες σε Μάνδρα και Ν. Πέραμο και η ανάγκη για περίθαλψη των δεκάδων θυμάτων (της εγκληματικής πολιτικής κυβερνήσεων, σημερινής και προηγούμενων, και δημοτικών - περιφερειακών αρχών) ανέδειξαν, για άλλη μια φορά, την ανάγκη για ουσιαστική ενίσχυση του Θριάσιου Νοσοκομείου, που καλύπτει μια περιοχή υποβαθμισμένη, όπου είναι συγκεντρωμένος μεγάλος αριθμός βιομηχανιών και μεταφορικών εταιρειών (τα εργατικά «ατυχήματα» είναι συχνά, ακόμα και τα θανατηφόρα, π.χ. ΕΛΠΕ) και κατοικούν κυρίως λαϊκές οικογένειες, ανάμεσά τους και πολλοί βιομηχανικοί εργάτες.

Και στη συγκεκριμένη περιοχή οι δημόσιες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας είναι υποστελεχωμένες σε Μέγαρα, Ελευσίνα και Ασπρόπυργο και ουσιαστικά ανύπαρκτες σε Μάνδρα και Ν. Πέραμο. Και μπορεί μετά τις πλημμύρες να περίσσεψαν τα «μπράβο» προς τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, τα προβλήματα όμως παραμένουν και οξύνονται: Σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Συχνές βλάβες, λόγω παλαιότητας, του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (π.χ. στο Ακτινολογικό Τμήμα). Παραμένουν η κατάργηση οργανικών θέσεων σε κρίσιμα τμήματα του νοσοκομείου (π.χ. Αιμοδοσία), οι περικοπές μισθών, οι απολύσεις και η συνεχή τρομοκρατία στους εργαζόμενους των εργολαβικών συνεργείων.

Με αφορμή τα παραπάνω, το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, μετά από πρόταση των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, προκήρυξε στάση εργασίας και προχώρησε σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, συναντήθηκαν με τη διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ, η οποία όμως δεν έδωσε καμιά ουσιαστική απάντηση στα φλέγοντα ζητήματα που έθεσαν.

Κεντρικά αιτήματα είναι: Ενίσχυση του νοσοκομείου με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Αναμόρφωση του οργανισμού του νοσοκομείου και αποκατάσταση όλων των κατηργημένων οργανικών θέσεων (π.χ. Αιμοδοσία, ΩΡΛ, διοικητική υπηρεσία κ.λπ.). Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Πλήρης στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας και Μεγάρων. Δημιουργία αντίστοιχων Κέντρων Υγείας σε Μάνδρα, Ασπρόπυργο, Νέα Πέραμο και Μαγούλα. Να γίνουν οι αναγκαίες επισκευές - αντικαταστάσεις εξοπλισμού, ώστε να εξασφαλιστεί η λειτουργία και των τριών ακτινολογικών θαλάμων. Να μην επεκταθεί η λειτουργία της διοικητικής υπηρεσίας και η δημιουργία νέου νοσηλευτικού τμήματος, χωρίς το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό. Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Δημόσια δωρεάν Υγεία με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ