Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Ο Αμερικανός πρέσβης στο Ιράκ, Ντάγκλας Σίλιμαν, δήλωσε πως οι ΗΠΑ επιθυμούν τη μείωση της επιρροής του γειτονικού Ιράν, με αντάλλαγμα τη βοήθεια των ΗΠΑ για το Κουρδικό στην ιρακινή ομοσπονδιακή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Χάιντερ αλ Αμπάντι.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Ο Ιρανός Πρόεδρος Χασάν Ροχανί δήλωσε «έτοιμος» να αποκαταστήσει τις σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία, εφόσον η τελευταία σταματήσει τους φονικούς βομβαρδισμούς στην Υεμένη και σταματήσει τις ανεπίσημες σχέσεις με το Ισραήλ.

ΝΤΟΧΑ.-- Συμφωνία για την αγορά 24 βρετανικών μαχητικών αεροσκαφών «Typhoon» έναντι 6,8 δισ. ευρώ υπέγραψαν προχτές στο Κατάρ οι υπουργοί Αμυνας του εμιράτου και του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τάχθηκε προχτές κατά του ρατσισμού και υπέρ των ίσων ευκαιριών, σε ομιλία του με αφορμή τα εγκαίνια ενός μουσείου αφιερωμένου στα πολιτικά δικαιώματα στο Τζάκσον του Μισισίπι. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι αποχωρεί από τη θέση της, στις αρχές του 2018, η αναπληρώτρια σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας στο Λευκό Οίκο, Ντίνα Πάουελ. Επίσης, χτες ο Πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε διάταγμα που επιδιώκει την επανάληψη, μετά από δεκαετίες, επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων στη Σελήνη, προβλέποντας αργότερα και την αποστολή ανθρώπων στον πλανήτη Αρη.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Πάνω από 10.000 Ισραηλινοί κατέκλυσαν προχτές βράδυ το κέντρο του Τελ Αβίβ, για να διαμαρτυρηθούν για τη «διαφθορά της κυβέρνησης» του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

ΡΙΑΝΤ.-- Η Σαουδική Αραβία θα επιτρέψει τη λειτουργία κινηματογράφων το 2018, αίροντας την απαγόρευση που ισχύει μία 35ετία.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί η νέα υπόθεση βιασμού στην Ινδία, αυτήν τη φορά με θύμα ένα 6χρονο κορίτσι. Η μικρή όχι απλά βιάστηκε, αλλά δολοφονήθηκε κιόλας, ενώ στη συνέχεια το άψυχο κορμάκι της πετάχτηκε σε ένα χαντάκι, πολύ κοντά στο σπίτι της, στη βόρεια πολιτεία Χαριάνα.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε έκαναν λόγο για «ένα ισχυρό μήνυμα στον κόσμο», που στέλνει η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου. Οι συνομιλίες είχαν ξεκινήσει το 2013. Τώρα μένει η οριστική της έγκριση από τα κοινοβούλια των κρατών - μελών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ