Κυριακή 14 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές ιδέες
Ισπανικές ιδέες

Γιατί όχι; Ολοι ακόμη και οι πιο πολυάσχολοι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες ξέρουν να φτιάξουν, ένα αυγό βραστό, που λέει ο λόγος. Φυσικά υπάρχουν μερικοί που υποστηρίζουν το αντίθετο και άλλοι που ισχυρίζονται πως η κουζίνα είναι βαρετή αλλά καθόλου βαρετό δεν είναι να τρώνε... Κατά την ταπεινή μας γνώμη η μαγειρική είναι μια τέχνη που θέλει μεράκι, φαντασία και ικανότητα στη σύνθεση. Γι' αυτό σήμερα δε γράφουμε για εκείνους ή εκείνες που κατέχουν την τέχνη της μαγειρικής, γράφουμε για όσους αγαπούν το καλό φαγητό αλλά που νομίζουν ή θέλουν να νομίζουμε, πως είναι ανίκανοι να το παρασκευάσουν. Λέμε λοιπόν να ξεκινήσουμε με μια γρήγορη και εύγευστη «ισπανική ομελέτα» που θα μας πάρει να την ετοιμάσουμε μόνο δεκαπέντε λεπτά.

Τι θα χρειαστούμε; 10 αυγά, 5 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα, δυο κρεμμύδια και αυτά ψιλοκομμένα, ένα σφηνάκι κόκκινο κρασί, λάδι, δυο πιπεριές, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σε ένα μεγάλο τηγάνι θα ρίξουμε λίγο λάδι και θα το αφήσουμε να ζεσταθεί καλά. Θα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια. Θα τα σβήσουμε με το κρασί και θα το αφήσουμε να εξατμιστεί. Σε ένα μπολ θα χτυπήσουμε τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι. Θα τα προσθέσουμε στο τηγάνι μαζί με τ' άλλα υλικά και θα ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι τα αυγά να αρχίσουν να ψήνονται. Οταν ροδίσουν θα τα αναποδογυρίσουμε, θα προσθέσουμε το μαϊντανό και θα τα ψήσουμε για άλλα τρία λεπτά. Θα τη σερβίρουμε σε μια πιατέλα και θα την κόψουμε σε τέσσερα μεγάλα κομμάτια. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ