Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με επιτυχία η γιορτή για τα παιδιά μεταναστών και προσφύγων

Επαιξαν, τραγούδησαν, γέλασαν, έφτιαξαν όμορφες κατασκευές και απόλαυσαν τον αγαπημένο παιδικό ήρωα, τον Καραγκιόζη. Ο λόγος για τα παιδιά μεταναστών και προσφύγων που μαζί με Ελληνόπουλα έζησαν λίγες ώρες ξεγνοιασιάς στην παιδική γιορτή που διοργάνωσε η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ το πρωί της Κυριακής 24/12 με αφορμή την έλευση του νέου χρόνου. Το πρόγραμμα της παιδικής γιορτής ετοίμασε η ΚΟ Εκπαιδευτικών Αττικής και τα παιδιά το χάρηκαν με την ψυχή τους, ενώ στο τέλος πήραν τα δώρα που τους ετοίμασε η Οργάνωση. Μαζί τους και οι γονείς τους, εργάτες και κυνηγημένοι από τις πατρίδες τους λόγω των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της φτώχειας, που με αφορμή αυτό το όμορφο πρωινό συναντήθηκαν για μια ακόμα φορά με τους κομμουνιστές, συζητώντας για την ανάγκη έντασης της κοινής πάλης ενάντια στις κοινές αιτίες της φτώχειας, της ανεργίας, της μετανάστευσης και της προσφυγιάς.

Εκ μέρους της Επιτροπής Μεταναστών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, ο Γιάννης Καρασούλος καλωσόρισε τους μετανάστες και τα παιδιά τους, απευθύνοντας κάλεσμα να διεκδικήσουν μαζί με τους Ελληνες εργάτες ένα καλύτερο αύριο, έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, «έναν κόσμο που η φτώχεια, οι πόλεμοι και ο ξεριζωμός, η ανεργία και οι κρίσεις του καπιταλισμού θα είναι ένα μακρινό παρελθόν». «Αγωνιζόμαστε σταθερά ώστε οι μετανάστες εργάτες και οι οικογένειές τους, ιδιαίτερα τα παιδιά τους, να μην αντιμετωπίζουν εμπόδια στη συμμετοχή τους στην Εκπαίδευση, να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, να μπορεί κανείς να διαλέγει τι θέλει να σπουδάσει χωρίς αυτό να καθορίζεται από την τσέπη των γονιών του. Αλλά κυρίως παλεύουμε ώστε τον πλούτο που παράγεται να τον καρπώνονται εκείνοι που ιδρώνουν για να βγει, οι εργάτες, και όχι τα παράσιτα οι καπιταλιστές».

Σκοπός μας μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση

Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ βλέπει τους μετανάστες εργάτες ως ταξικά αδέλφια, αφού αποτελούν κομμάτι της εργατικής τάξης, που η δουλειά τους «ζωντανεύει μεγάλα εργοστάσια στη μεταποίηση και άλλους σημαντικούς κλάδους της παραγωγής». Οπως είπε, η συμμετοχή των μεταναστών εργατών στα ταξικά συνδικάτα μπορεί να τους δώσει νέα δύναμη, να δώσει ώθηση στο εργατικό κίνημα. «Μόνο έτσι, ενωμένοι, Ελληνες και μετανάστες εργάτες, μπορούν να βάλουν με την πάλη τους εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και να φρενάρουν την επιδίωξη των εργοδοτών για νέα μέτρα που εντείνουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων και την καταστολή των αγώνων, όπως η προσπάθεια ψήφισης νομοσχεδίου πριν από λίγες μέρες που ποινικοποιεί το δικαίωμα των εργατών στην απεργία», ανέφερε ο Γ. Καρασούλος, και συνέχισε: «Ελληνες και μετανάστες εργάτες με τη νέα χρονιά δεν πρέπει να τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Σε κάθε τόπο δουλειάς, για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Την απλήρωτη δουλειά, την αγωνία αν έχετε καθημερινά φαγητό για εσάς και τα παιδιά σας, τις ρατσιστικές - φασιστικές επιθέσεις στις γειτονιές που μένετε, τα μεροκάματα πείνας, το δικαίωμα στην Εκπαίδευση, για πρόσβαση σε αναβαθμισμένες παροχές στην Υγεία. Συνολικά για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τις οικογένειές σας και εσάς, με τη δική σας συμβολή για όλα αυτά πρέπει να γίνουν οργανωμένοι αγώνες».

Το στέλεχος του Κόμματος αναφέρθηκε στην Οκτωβριανή Επανάσταση, που τα 100χρονά της γιορτάστηκαν πριν από λίγο καιρό, η οποία «απέδειξε ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση». «Εκεί λαοί που προηγουμένως ήταν στα μαχαίρια και πολεμούσαν μεταξύ τους, έπειτα από την επανάσταση ευημερούσαν, δούλευαν από κοινού, ζούσαν αρμονικά μεταξύ τους και για δεκαετίες μεγαλούργησαν. Αυτό συνέβαινε γιατί η εξουσία βρισκόταν στα χέρια της εργατικής τάξης και κριτήριο της ανάπτυξης ήταν η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών. Μια τέτοια κοινωνία είναι ο σκοπός της πάλης μας κι εσείς έχετε πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν την υπόθεση μαζί με το κόμμα σας, το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ