Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Σε τροχιά αγωνιστικής κλιμάκωσης με συσκέψεις και αποφάσεις για απεργία

Δική τους υπόθεση κάνουν οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ την προετοιμασία της αγωνιστικής απάντησης των εργαζομένων στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση, με αιχμή το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος. Χωρίς καμία επανάπαυση, και μέσα στις μέρες των γιορτών, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, παίρνουν αποφάσεις απεργιακής κινητοποίησης για τη μέρα που η κυβέρνηση θα φέρει για ψήφιση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, προχωρούν σε συσκέψεις για την οργάνωση της αγωνιστικής συνέχειας.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ), επιβεβαιώνοντας, για μια ακόμα φορά, το ρόλο τους στην προώθηση της αντεργατικής επίθεσης, απέρριψαν την πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση που κατέθεσαν οι ταξικές δυνάμεις στις διοικήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

«Αν νομίζουν ότι θα περάσουν τα μέτρα "χωρίς να βραχούν" είναι γελασμένοι. Οι εργαζόμενοι δεν θα τους κάνουν τη χάρη. Το μαύρο μέτωπο που έχουν δημιουργήσει θα πάρει την απάντηση που πρέπει από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, από μια σειρά συνδικάτα που παλεύουν με ταξικό προσανατολισμό και δεν υποχωρούν από την ταξική πάλη, όσα εμπόδια κι αν προσπαθούν να τους βάλουν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους «να ξεφορτωθούν από το σβέρκο τους και να απομονώσουν ακόμα παραπάνω αυτήν τη γραφειοκρατική ελίτ στο συνδικαλιστικό κίνημα. (...) Να αλλάξουν τους συσχετισμούς, ενισχύοντας τις ταξικές δυνάμεις».

Αντίστοιχα, η «Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΔΑΣ) καλεί με ανακοίνωσή της τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία του Δημοσίου να απαντήσουν στο νέο βάρβαρο πολυνομοσχέδιο, παίρνοντας αποφάσεις για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση όταν η κυβέρνηση το φέρει για ψήφιση. Ταυτόχρονα, καταγγέλλει την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ που αρνείται την κήρυξη της απεργίας και τις δύο φορές που έχει θέσει το ζήτημα η ΔΑΣ.

Ανάλογες προτάσεις για έκτακτες συνεδριάσεις και αποφάσεις για 24ωρη απεργία έχουν καταθέσει οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, σε μια σειρά από Ομοσπονδίες κλάδων όπου με την 3η «αξιολόγηση» προωθείται η παραπέρα ιδιωτικοποίηση (ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ΟΣΜΕ), καθώς και στην ΟΤΟΕ.

Απεργιακές αποφάσεις από Εργατικά Κέντρα

Ομόφωνη απόφαση για την κήρυξη 24ωρης απεργίας τη μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου έλαβαν τα Εργατικά Κέντρα Αρτας και Ζακύνθου.

Απεργιακή απόφαση πήρε και το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, το οποίο καλεί σε σύσκεψη σωματείων, φορέων και εργαζομένων την Τετάρτη 3 Γενάρη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου (πλατεία Διάκου).

Αντίστοιχη απόφαση για απεργία πήρε και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, καλώντας τα σωματεία να ρίξουν όλες τις δυνάμεις τους για την καλύτερη οργάνωσή της.

Στο μεταξύ, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας έχει αποφασίσει να προτείνει προς τη ΓΣΕΕ και όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, την προκήρυξη νέας 24ωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας όταν η κυβέρνηση φέρει για ψήφιση το πολυνομοσχέδιο. Στη σύσκεψη σωματείων που οργάνωσε την Πέμπτη 21/12 αποφάσισε πρόγραμμα για τη συνέχιση της αγωνιστικής δράσης, με σειρά κινητοποιήσεων.

Στα σωματεία που αποφασίζουν απεργία προστέθηκαν ακόμα το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Δήμων Βόρειας Εύβοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ