Σάββατο 6 Γενάρη 2018 - Κυριακή 7 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το χρονοδιάγραμμα μέχρι τα τέλη Γενάρη

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι διεργασίες για τη διευθέτηση του ονόματος της ΠΓΔΜ επιταχύνονται το επόμενο διάστημα με βάση το εξής χρονοδιάγραμμα:

  • Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν διαψεύστηκαν, στις 8 Γενάρη θα επισκεφτεί την Αθήνα ο αντιπρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπ. Οσμάνι και θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά και τον αναπληρωτή του Γ. Κατρούγκαλο.
  • Στις 17 και 18 Γενάρη αναμένεται να επισκεφτεί τα Σκόπια o γγ του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ, όπου θα έχει συναντήσεις με όλη σχεδόν την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας. Είναι η πρώτη επίσκεψη γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ από το 2014 κι αυτό φανερώνει πολλά για τις εξελίξεις που δρομολογούνται.
  • Η επόμενη συνάντηση του προσωπικού απεσταλμένου του γγ του ΟΗΕ για το θέμα του ονόματος, Μάθιου Νίμιτς, με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, θα πραγματοποιηθεί στις 19 Γενάρη στη Νέα Υόρκη, μια μέρα μετά από την επίσκεψη Στόλτενμπεργκ στα Σκόπια.
  • Δεν αποκλείεται στα τέλη του μήνα να υπάρξει συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ, στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός (23 έως 26 Γενάρη).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ