Τρίτη 9 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΩΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ»
Συνεχίζουν τον αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά και τα δεδουλευμένα τους

Σε κινητοποίηση στα δικαστήρια του Βόλου, την Παρασκευή 12/1, στις 9 π.μ., καλεί το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων «Καρυπίδη», όταν και θα εκδικαστεί αγωγή των εργαζομένων, οι οποίοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και τις θέσεις εργασίας τους με όλα τα δικαιώματα.

Στο μεταξύ, στα Γιάννενα το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση της εργοδοσίας «Market In» για ακύρωση της προσωρινής διαταγής που ορίζει την επιστροφή των εργαζομένων στον πρώην «Καρυπίδη» στις θέσεις εργασίας τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ πρώην «Καρυπίδης» παραμένουν απλήρωτοι και χωρίς δουλειά, αφού τα περισσότερα από τα καταστήματα έχουν μεταβιβαστεί σε άλλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ («Market In», «ΑΒ» κ.ά.), χωρίς όμως να επιστρέψουν στη δουλειά οι εργαζόμενοι των αντίστοιχων καταστημάτων του πρώην «Καρυπίδη». Το κατάστημα στα Γιάννενα και τα τέσσερα καταστήματα του νομού Μαγνησίας έχουν μεταβιβαστεί στη «Market In».

Το Πανελλαδικό Σωματείο, στην ανακοίνωση - κάλεσμα στην κινητοποίηση της Παρασκευής στον Βόλο, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Το κατάστημα του Αλμυρού έχει ανοίξει από τη Μεγάλη Βδομάδα του 2016, χωρίς εμάς μέσα, γιατί δεν υποκύψαμε στους εκβιασμούς» να «χαρίσουμε τα κεκτημένα δικαιώματά μας καθώς και τα δεδουλευμένα μας. (...) Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, αξιοποιώντας κάθε δυνατή μορφή πάλης, μαζί με το Σωματείο μας, ώστε να επιστρέψουμε στη δουλειά μας με όλα μας τα δικαιώματα και έχοντας εξοφληθεί έως το τελευταίο ευρώ. Μαζί με τους ήδη προσληφθέντες συναδέλφους (παλιούς και νέους) να απαιτήσουμε συμβάσεις αορίστου χρόνου, μισθούς και δικαιώματα στο ύψος των αναγκών μας, να μην απολυθεί κανείς».

Στα Γιάννενα, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων, σχολιάζοντας την τελευταία εξέλιξη, δηλαδή την απόρριψη της αίτησης της εργοδοσίας να ακυρωθεί η προσωρινή δικαστική διαταγή, επισημαίνει ότι «οι εργαζόμενοι απαιτούν να εφαρμοστεί τώρα η απόφαση με ευθύνη του κράτους, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Οπως επίσης, καλεί την Επιθεώρηση Εργασίας να παίξει το ρόλο για τον οποίο είναι αρμόδια. Το Σωματείο μας θα συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να γυρίσουν πίσω οι εργαζόμενοι. (...) Ολοι οι εργαζόμενοι να γυρίσουν στη δουλειά τους χωρίς καμία απόλυση!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση για τους εργαζόμενους στα «Market In» (2021-01-19 00:00:00.0)
Νέα δικαστική απόφαση υπέρ του δίκαιου αγώνα τους (2019-10-02 00:00:00.0)
Συνεχείς κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στη δουλειά (2019-04-18 00:00:00.0)
Αναβλήθηκε η δίκη των εργαζομένων (2017-12-09 00:00:00.0)
Απαράδεκτη απάντηση της κυβέρνησης στο αίτημά τους για τριμερή συνάντηση (2017-06-13 00:00:00.0)
Μάταιη προσπάθεια να θολώσουν τα νερά (2016-11-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ