Τετάρτη 10 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
Προσπάθησε να «χρυσώσει το χάπι» των νέων μέτρων

Eurokinissi

Με υποσχέσεις για ένα «λαμπρό» μεταμνημονιακό μέλλον επιχειρεί η κυβέρνηση να συσκοτίσει τη σκληρή για το λαό πραγματικότητα που διαμορφώνει με την πολιτική της, τη στιγμή μάλιστα που εισάγει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 3ης «αξιολόγησης», προσθέτοντας νέα αντιλαϊκά μέτρα στα παλιά, τα οποία μονιμοποιούνται, μαζί με όσα πρόκειται να εφαρμοστούν τα επόμενα χρόνια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, εστίασε στη ρητορική για το 2018 επικαλούμενος την επιτάχυνση «των βημάτων προς την ανάκαμψη της οικονομίας», δηλαδή της καπιταλιστικής κερδοφορίας, για την οποία είναι «προαπαιτούμενα» όλα τα μέτρα τσακίσματος των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων.

Κοροϊδεύοντας κατάμουτρα τους εργαζόμενους ισχυρίστηκε ότι «αυτή η θετική πορεία αντανακλάται και σε πολύ απτά, για την καθημερινότητα των πολιτών, αποτελέσματα», επικαλούμενος τη μείωση της ανεργίας και προσπερνώντας το ούτως ή άλλως δυσθεώρητο ύψος της αλλά και το γεγονός ότι η όποια μείωση προέρχεται από τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης με μισθούς πείνας. Μίλησε ακόμα για «έμπρακτη στήριξη των πλέον αδύναμων», όπως βαφτίζει η κυβέρνηση τα ψίχουλα στην ακραία φτώχεια και την προσπάθεια αναδιανομής της με έκτακτα επιδόματα, όταν είναι μόνιμος ο «κόφτης» που πλήττει τη λαϊκή οικογένεια.

Σε μια προσπάθεια να δείξει ότι η κυβέρνηση έχει συναίσθηση της κατάστασης που βιώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά και για την οποία ευθύνεται, ο Δ. Τζανακόπουλος πρόσθεσε πως «γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία συνεχίζει να αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες», για να περάσει αμέσως μετά στην αναπαραγωγή αυταπατών για να εξουδετερώσει τη δίκαιη αγανάκτηση των εργαζομένων, λέγοντας: «Εργαζόμαστε εντατικά ώστε να κλείσει με ασφάλεια και ομαλότητα η περιπέτεια στην οποία έβαλαν τη χώρα οι πολιτικές δυνάμεις που αποτελούν συνώνυμο της καταστροφής και της χρεοκοπίας».

Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο προσπέρασε στα γρήγορα τα αντιλαϊκά μέτρα που περιλαμβάνει, για να σταθεί στον ισχυρισμό ότι δεν υπάρχουν στον ορίζοντα «νέα δημοσιονομικά μέτρα». Κι αυτό την ίδια στιγμή που είναι ήδη στην αναμονή για εφαρμογή ψηφισμένα μέτρα, που έχουν να κάνουν με τη νέα μείωση του αφορολόγητου, περικοπές στις συντάξεις κ.λπ.

Ερωτηθείς για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τη στιγμή που αυτοί γενικεύονται, επανέλαβε τον ισχυρισμό περί «πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας», επικαλούμενος τους νόμους Κατσέλη - Σταθάκη, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς αναπροσαρμόζονται, ενώ δεν καλύπτουν ένα μεγάλο κομμάτι δανειοληπτών.

Σε επανάληψη της ερώτησης σχετικά με τους πλειστηριασμούς για λογαριασμό του Δημοσίου, περιορίστηκε σε ανέξοδες καθησυχαστικές δηλώσεις λέγοντας ότι οι αλλαγές που προωθούνται δεν θα επηρεάσουν τη γενική πολιτική του Δημοσίου ως προς τη διαχείριση των οφειλών προς αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ