Τετάρτη 17 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι αντιλαϊκοί νόμοι και οι εμπνευστές τους θα σταλούν στα αζήτητα της Ιστορίας

Παρέμβαση για το αντεργατικό πολυνομοσχέδιο που ψήφισε τη Δευτέρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Τα συγχαρητήρια ΕΕ, ΔΝΤ, ΗΠΑ και βέβαια της εργοδοσίας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τη βρώμικη δουλειά της, υποχρεώνοντας τα άλλα αστικά κόμματα να συναγωνίζονται ποιος τα καταφέρνει καλύτερα σ' αυτή, επιβεβαιώνουν ότι "δίκαιη ανάπτυξη" στον καπιταλισμό σημαίνει: Περισσότερος πλούτος σε λιγότερους, περισσότερη φτώχεια σε περισσότερους.

Η 3η "αξιολόγηση" του μνημονίου είναι προεόρτιο νέων μέτρων της 4ης "αξιολόγησης": Νέες προκλητικές φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου και αναδιανομή φτώχειας, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί τραπεζών και Δημοσίου και για 500 ευρώ, καμιά προστασία της λαϊκής κατοικίας και ποινικοποίηση των αντιδράσεων, ήδη νομοθετημένη νέα σφαγή συντάξεων και μισθών, εποπτεία δίχως τέλος και τυχόν συμφωνία για το χρέος σημαίνει νέα μέτρα, όπως δηλώνει το Euroworking Group.

"Προαπαιτούμενο των προαπαιτούμενων": Η τρομοκράτηση των εργαζομένων. Κορωνίδα των μνημονίων η νομοθέτηση της ουσιαστικής κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος.

Σπέρνουν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες. Δεν θα περάσει. Εργατικοί αγώνες αντιμονοπωλιακοί, αντικαπιταλιστικοί, με Κοινωνική Συμμαχία θα στείλουν τους νόμους και τους εμπνευστές τους στα αζήτητα της Ιστορίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ