Τετάρτη 17 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Πήγαινε - έλα» εντός και επί τα αυτά των αστικών κομμάτων

Συνεχίζεται το «πήγαινε - έλα» των διαφόρων στελεχών ανάμεσα στα κόμματα της αστικής διαχείρισης, στο φόντο των ευρύτερων διεργασιών αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού, ενόψει και της «επόμενης μέρας» του κεφαλαίου.

Χτες, δεκτή έκανε την παραίτηση του Κ. Ζουράρι ο πρωθυπουργός, δίχως να υπάρξει ανακοίνωση για το αν θα αντικατασταθεί στη θέση του υφυπουργού Παιδείας, ενδεχομένως επειδή, εικάζεται, επέρχεται ευρύτερος ανασχηματισμός.

Στο μεταξύ, μετά την Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου που προσχώρησε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ενόψει και του φημολογούμενου ανασχηματισμού έτοιμη να αναλάβει και υπουργικές ευθύνες, χτες ο πρώην βουλευτής (και πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος) της Ενωσης Κεντρώων Γ. Καρράς ανακοίνωσε την προσχώρησή του στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Η σχετική ανακοίνωση έγινε μετά από συνάντησή του με την πρόεδρο της ΔΗΣΥ, Φ. Γεννηματά.

Σε σχετική γραπτή του δήλωση, ο βουλευτής εξηγεί ότι επειδή «η κυβέρνηση συνεχίζει να συντάσσεται με τους δανειστές για τη νομή της εξουσίας» και «η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αρθρώνει πειστικό πολιτικό λόγο», «ο χώρος του προοδευτικού κέντρου πρέπει να εκφραστεί από ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις», «ώστε να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα στη Βουλή και στην κοινωνία».

Στο μεταξύ, χτες με δηλώσεις τους οι βουλευτές της Ενωσης Κεντρώων Αν. Μεγαλομύστακας και του Ποταμιού Σπ. Δανέλλης αρνήθηκαν ότι η απουσία τους από την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο δείχνει «φλερτ» με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αν. Μεγαλομύστακας διέψευσε «κατηγορηματικά» τα σενάρια περί προσάρτησής του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως η σχέση του με την Ενωση Κεντρώων «παραμένει αρραγής».

Ο δε Σπ. Δανέλλης είπε (στον «Αlpha 9.89») ότι «δεν υπάρχει φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε ζητήματα που συμφωνώ οφείλω να στηρίζω», σημειώνοντας ότι η απόφασή του είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν μπορούσε να καταψηφίσει το «εμβληματικό» απεργοκτόνο άρθρο «και παράλληλα έπρεπε να κρατήσω μια στάση υπευθυνότητας και προς το κόμμα μου. Δεν είχα μέση οδό και επέλεξα να απέχω».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ