Τετάρτη 17 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αλληλεγγύη στο λαό του Σουδάν

Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του εκφράζει την αλληλεγγύη του στους κομμουνιστές και το λαό του Σουδάν και καταδικάζει την καταστολή της ντόπιας κυβέρνησης.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Το ΚΚΕ καταδικάζει τα αντιλαϊκά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση του Σουδάν σε συντονισμό με το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα, που επιδεινώνουν παραπέρα το βιοτικό επίπεδο της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της χώρας.

Χαιρετίζει τις εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, για τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, καταγγέλλει την άγρια καταστολή σε βάρος του λαού και του ΚΚ Σουδάν, και απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των συντρόφων Mohiedean Algalad και Zohier Ahmed, και όλων των αγωνιστών για εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης και η καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων δεν θα περάσουν!».

  • Η πρόσφατη άρση των κρατικών επιδοτήσεων και η νέα υποτίμηση της σουδανικής λίρας έναντι δολαρίου και ευρώ προκάλεσαν χτες νέες διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα του Σουδάν, Χαρτούμ. Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στο δρόμο διαμαρτυρόμενοι για τη νέα αύξηση στην τιμή του ψωμιού, πράγμα που κάνουν εδώ και δυο βδομάδες από όταν άρχισε η εφαρμογή των νέων αντιλαϊκών μέτρων. Διεθνή πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν ότι η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει τη συγκέντρωση με γκλομπς και δακρυγόνα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ