Τετάρτη 24 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΡΑΚΑΣ.- Η Συντακτική Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας, που ελέγχεται από το κυβερνών σοσιαλδημοκρατικό Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας, πρότεινε χτες τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στη χώρα το αργότερο μέχρι τις 30 Απρίλη φέτος. Ο Πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, ηγέτης του κόμματος, αναμένεται ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος σε μια περίοδο που η αντιπολίτευση φαίνεται αρκετά διαιρεμένη.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Οι πακιστανικές αρχές προχώρησαν, χτες, μετά από πολλές βδομάδες διαδηλώσεων και οργής για την απραξία τους απέναντι σε εγκλήματα με θύματα κοριτσάκια, στη σύλληψη ενός υπόπτου για την απαγωγή, βιασμό και δολοφονία της επτάχρονης Ζαϊνάμπ κοντά στην περιοχή Κασούρ. Η δολοφονία της Ζαϊνάμπ, της οποίας η σορός βρέθηκε μερικές ώρες μετά την απαγωγή της σε μία χωματερή της περιοχής Κασούρ φέροντας σημάδια βιασμού και βασανιστηρίων, είχε προκαλέσει μαζικές διαδηλώσεις και αφύπνιση σε λαϊκά στρώματα που επί αιώνες συνήθιζαν να τηρούν σιωπή μπροστά σε σεξουαλικά εγκλήματα, ακόμη και με θύματα παιδιά. Δεν έγινε άμεσα γνωστό εάν ο ύποπτος που συνελήφθη χτες σχετίζεται με τους βιασμούς και δολοφονίες τουλάχιστον άλλων 20 παιδιών ηλικίας από 4 έως 11 ετών.

ΚΕΝΤΑΚΙ.-- Νέα επίθεση ενόπλου σε Γυμνάσιο σημειώθηκε χτες στο Κεντάκι των ΗΠΑ με τουλάχιστον έναν νεκρό και αρκετούς τραυματίες. Ο δράστης συνελήφθη. Τα κίνητρά του δεν έγιναν άμεσα γνωστά.

ΚΑΪΡΟ.-- Συνελήφθη χτες ο πρώην αρχηγός του αιγυπτιακού στρατού στρατηγός Σάμι Ανάν με την κατηγορία της «παραβίασης κανονισμών του στρατού και πλαστογράφησης κρατικών εγγράφων», ένα 48ωρο αφότου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές στις 27 - 28 Μάρτη.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Εξέπνευσε χτες σε ηλικία 78 ετών στο Γιοχάνεσμπουργκ έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο ο Νοτιοαφρικανός αγωνιστής κατά του ρατσιστικού καθεστώτος απαρτχάιντ και επιφανής τρομπετίστας της τζαζ, συνθέτης και ερμηνευτής Χιου Μασεκέλα. Ο Μασεκέλα ήταν γνωστός και ως «πατέρας της νοτιοαφρικανικής τζαζ».

ΤΖΟΥΜΠΑ.-- Ενα μήνα μετά την τελευταία συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα στο στρατό και τις ένοπλες αντικυβερνητικές οργανώσεις που δρουν στο Νότιο Σουδάν, κυανόκρανοι του ΟΗΕ άρχισαν να επιστρέφουν, χτες, σε στρατόπεδο που είχαν στην περιοχή Ακόμπο του Νότιου Σουδάν σε έδαφος που τελεί υπό τον έλεγχο αντικαθεστωτικών οργανώσεων. Η αποστολή κυανοκράνων επιστρέφει στην περιοχή, μετά από την αιματηρή επίθεση ενόπλων το 2013, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 3 Ινδών κυανοκράνων. Η βάση Ακόμπο είναι κοντά στα σύνορα του Ν. Σουδάν με την Αιθιοπία.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Ενας 15χρονος μαχαίρωσε και σκότωσε έναν 14χρονο συμμαθητή του μέσα στο σχολείο τους σε πόλη κοντά στο Ντόρτμουντ στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας. Ο 15χρονος προσπάθησε να διαφύγει, αλλά συνελήφθη λίγο αργότερα στην περιοχή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συλλήψεις κυανοκράνων με φόντο εγκλήματα πολέμου (2015-10-30 00:00:00.0)
Καταγγελίες για εγκλήματα του στρατού σε βάρος αμάχων (2015-07-01 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2014-10-21 00:00:00.0)
Κατηγορίες για εγκλήματα στο Νταρφούρ (2007-02-28 00:00:00.0)
Συνομιλίες για κυανόκρανους στο Νταρφούρ (2006-05-24 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2006-01-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ