Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θα διώκονται όσοι «εκθειάζουν»!

Παπαγεωργίου Βασίλης

Στα βασικά μέτρα που περιλαμβάνει το αντιτρομοκρατικό πακέτο που είναι έτοιμο στη Γερμανία (και το οποίο θα «επεκταθεί» στην ΕΕ) περιλαμβάνεται η προσθήκη μιας παραγράφου στον Ποινικό Κώδικα, η οποία επιτρέπει τη δίωξη εκείνων που... εκθειάζουν «τρομοκρατικές» οργανώσεις στο εξωτερικό(!) (έως τώρα προβλέπονταν στο εσωτερικό!). Με άλλα λόγια, όποιος εκφράσει με οποιοδήποτε τρόπο την αλληλεγγύη του υπέρ του αγώνα των Κούρδων, των Παλαιστινίων ή οποιουδήποτε εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος, θεωρείται τουλάχιστον συνεργός τρομοκρατών!

Αυτό θα είναι στην πραγματικότητα το νέο τρομοκρατικό πλαίσιο που προβλέπει ο ενιαίος χώρος ασφαλείας της ΕΕ και βέβαια είναι ολοφάνερο ποιους έχει στο στόχαστρο, τους αγώνες των εργαζομένων.

ΥΓ: Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλος, παρά τους όποιους φραστικούς λεονταρισμούς περί υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων στο πλαίσιο της «διπλής γλώσσας» του ΠΑΣΟΚ, «ψηφίζει» ναι σε όλα. Και μάλιστα όπως δηλώνει (στην κυριακάτικη «Καθημερινή») «θα ήταν εγωιστικό να μην ανεχόμαστε κάποιους περιορισμούς που ωφελούν το κοινωνικό σύνολο και μάλιστα όταν πρόκειται για προσωρινούς περιορισμούς». Ωστε είναι απαράδεκτος εγωισμός να υπερασπίζονται οι λαοί τα δικαιώματα που με αίμα και αγώνες έχουν κατακτήσει;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ