Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ATHENS LEDRA»
Πληρώθηκαν δεδουλευμένα, συνεχίζουν τον αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά

Στην καταβολή των δεδουλευμένων τους οδήγησε ο πολύμηνος αγώνας των εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Athens Ledra».

Από τα τέλη Μάη του 2016, που η εργοδοσία επέβαλε «παύση λειτουργίας» στο ξενοδοχείο, μέχρι σήμερα, οι εργαζόμενοι δεν σταμάτησαν να διεκδικούν τα δεδουλευμένα, τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους. Μια σημαντική δικαίωση του αγώνα τους, που τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν, αποτέλεσε το γεγονός ότι τις προηγούμενες μέρες η εργοδοσία (οικογένεια Παρασκευαΐδη) κατέβαλε τα δεδουλευμένα στη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων. Εχει επίσης δεσμευθεί πως θα ακολουθήσει η πληρωμή και όσων δεν έχουν εξοφληθεί μέχρι σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλη του 2017 οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης «ΑΣΤΥ», στην οποία ανήκε το ξενοδοχείο, καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 10 ετών, μετά από μηνύσεις στις οποίες είχαν προχωρήσει οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.

«Συνεχίζουμε! Το ξενοδοχείο θα ανοίξει με εμάς στη δουλειά!»

«Συνεχίζουμε τον αγώνα! Δε κάνουμε πίσω! Το ξενοδοχείο θα ανοίξει με εμάς στη δουλειά!», τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Το επιχειρησιακό σωματείο και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, με κοινή ανακοίνωση, υπενθυμίζουν ότι τον αγώνα των εργαζομένων έχουν στηρίξει με πρωτοβουλίες αλληλεγγύης επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, συνδικάτα και μαζικοί φορείς.

Αντίθετα, τονίζουν, τον έχουν πολεμήσει οι «συνεργάτες της εργοδοσίας και της κυβέρνησης», οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας της διοίκησης της Ομοσπονδίας του κλάδου (ΠΟΕΕΥΤΕ), με επικεφαλής τον ίδιο τον πρόεδρό της, Π. Προύντζο, που είναι και πρώην εργαζόμενος στο ξενοδοχείο. Σε όλους όσοι καλούσαν τους εργαζόμενους «να τα παρατήσουν, να σκύψουν το κεφάλι και να πάνε σπίτι τους με τη γνωστή "κασέτα" να παίζει το επιχείρημα "οι αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα"», τα σωματεία απαντούν: «Να λοιπόν που η γραμμή της αξιοπρέπειας, της σύγκρουσης με την πολιτική που στηρίζει την καπιταλιστική ανάπτυξη, την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, τους ανταγωνισμούς τους, έχει και κατακτήσεις, έχει και νίκες, σε αντίθεση με άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις όπου είχαμε δυστυχώς πολλά αρνητικά αποτελέσματα για συναδέλφους μας».

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να παλεύουν ώστε: Να επιστρέψουν όλοι στο ξενοδοχείο με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να εξασφαλιστεί με ευθύνη της κυβέρνησης η ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ