Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εργολαβίες με... «κοινωνικό» πρόσωπο

Διαγωνισμό για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας στα κτίρια όπου στεγάζονται υπηρεσίες του ΕΦΚΑ κατ' αποκλειστικότητα από φορείς της λεγόμενης «Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας», την οποία σε κάθε ευκαιρία διαφημίζει και προωθεί, προκήρυξε με φανφάρες το υπουργείο Εργασίας.

Στο πρόβλημα της μεγάλης έλλειψης προσωπικού, που έχει οδηγήσει ελάχιστες εργαζόμενες να καλύπτουν ανάγκες πολλών κτιρίων, χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, δουλεύοντας με εξουθενωτικούς όρους εργασίας και καθημερινές μετακινήσεις από υπηρεσία σε υπηρεσία, το υπουργείο «βλέπει» τη «λύση» όχι στις προσλήψεις εργαζομένων με πλήρες ωράριο και σταθερή δουλειά, αλλά στο δρόμο της εργολαβίας. Στις γνωστές μέχρι σήμερα «συνταγές» της ανάθεσης σε εργολαβικά συνεργεία και στις συμβάσεις έργου, που κάνουν τις εργαζόμενες «εργολάβους του εαυτού τους», η κυβέρνηση και το υπουργείο προσθέτουν τώρα τις... «κοινωνικές» εργολαβίες. Δηλαδή, την προσωρινή δουλειά, με ωράριο μερικής απασχόλησης, χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα.

Οσο για τις συνθήκες δουλειάς, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από το παράρτημα της προκήρυξης είναι ότι σε έναν εργαζόμενο, με ημερήσιο ωράριο τρίωρης διάρκειας (!), αναλογεί η καθαριότητα 512 τετραγωνικών μέτρων κτιρίου του ΕΦΚΑ στον κεντρικό τομέα της Αθήνας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ