Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τα προβλήματα εργαζομένων και δημιουργών της ΑΕΠΙ

Την κυβέρνηση και την υπουργό Πολιτισμού, που συνεχίζουν να μη δίνουν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων και των δημιουργών της ΑΕΠΙ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Οπως επισημαίνει, η κυβέρνηση «δεν έχει δώσει λύση για τη διασφάλιση της δουλειάς των εργαζομένων της εταιρείας, που το μέλλον τους είναι αβέβαιο. Δεν έχει δώσει λύση στην καθυστέρηση των μισθών των εργαζομένων της ΑΕΠΙ, αλλά και των εργαζομένων αντιπροσώπων των εταιρειών που συνδέονται μαζί της. Δεν έχει πραγματοποιήσει κανέναν έλεγχο για το αν τηρείται η όποια εργατική νομοθεσία.

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της ΑΕΠΙ, που τρομοκρατεί τους εργαζόμενους που οργανώνονται και σηκώνουν κεφάλι ενάντια στους σχεδιασμούς της, ενάντια στην παραβίαση των εργατικών δικαιωμάτων. Μοιράζει υποσχέσεις ότι θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι, τις οποίες ποτέ δεν τηρεί.

Η υπουργός Πολιτισμού αναβάλλει ραντεβού με την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, χωρίς να καθορίζει πότε θα γίνει. Προσπαθεί να αποφύγει τη συνάντηση για να μπορέσει να ξεγελάσει τους εργαζόμενους, για να περάσει τους σχεδιασμούς της, που δεν είναι σε όφελός τους.

Είναι γελασμένη η κυρία υπουργός αν νομίζει ότι με τερτίπια και υπεκφυγές θα ξεφύγει από τις απαιτήσεις για να εκπληρωθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, για να έχουν δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι θα δυναμώσουν την ενότητά τους και θα πάρουν αγωνιστικά μέτρα για αυτό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ