Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΡΟΔΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΟΜΙΛΟΥ «ALDEMAR»
Συνεχίζεται η «καταδίωξη» του επιχειρησιακού Σωματείου

Την επίθεση της εργοδοσίας στη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στα ξενοδοχεία της Ρόδου «Amilia Μare» και «Paradise Village» του ομίλου «Aldemar». Μετά τις εκδικητικές απολύσεις έξι εργαζομένων, δραστήριων μελών του επιχειρησιακού Σωματείου, στα μέσα Δεκέμβρη, η εταιρεία τώρα αρνείται να επαναπροσλάβει εργαζόμενους που έχουν συνδικαλιστική δράση, ενώ προσπάθησε να «απαγορεύσει» στον πρόεδρο του Σωματείου να βρίσκεται στο χώρο του ξενοδοχείου προκειμένου να συζητήσει με τους συναδέλφους του, μπροστά στη σημερινή Γενική Συνέλευση του Σωματείου (στις 3 μ.μ., στο γραφείο του Σωματείου).

Συγκεκριμένα, η εργοδοσία αρνείται να επαναπροσλάβει δύο εποχιακούς τεχνίτες από το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών (συντήρησης), έναν εκλεγμένο στο Διοικητικό Συμβούλιο και έναν ακόμα εργαζόμενο που δραστηριοποιείται στο Σωματείο. Την ίδια στιγμή, «έχει προσλάβει όλους τους υπόλοιπους από τις 19 Γενάρη», ενώ κάθε χρόνο οι επαναπροσλήψεις στο συγκεκριμένο τμήμα γίνονται «το αργότερο αρχές του Φλεβάρη, καθώς εκτελούν απαραίτητες εργασίες συντήρησης ώστε να προετοιμαστούν τα ξενοδοχεία για την έναρξη της λειτουργίας». Οπως καταγγέλλει το Σωματείο, πρόκειται για μια συνηθισμένη τακτική των ξενοδόχων «για να τιμωρούν και να ξεφορτώνονται ανώδυνα όσους εποχιακούς εργαζομένους σηκώνουν κεφάλι. Τακτική που ο ελεγκτικός μηχανισμός την ανέχεται και την παρακολουθεί παθητικά, αποθρασύνοντας έτσι την εργοδοσία». Το Σωματείο απαιτεί να προσληφθούν άμεσα οι συνάδελφοι και να τους πληρωθούν μισθοί υπερημερίας για όσες μέρες βρίσκονται εκτός δουλειάς.

Η προκλητική στάση της εργοδοσίας κορυφώθηκε χτες όταν αποπειράθηκε να διώξει από το χώρο του ξενοδοχείου τον πρόεδρο του Σωματείου, ο οποίος βρισκόταν εκεί για να ενημερώσει όσους εργαζόμενους δουλεύουν αυτήν την περίοδο, για τους κινδύνους που εγκυμονεί για τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων η αγοραπωλησία της επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οπως καταγγέλλει το Σωματείο, «δύο φύλακες της ιδιωτικής εταιρείας security τον πλησίασαν και του ζήτησαν να αποχωρήσει με τη συνοδεία τους, καθώς με εντολή του διευθυντή, όπως είπαν, του έχει απαγορευτεί η είσοδος, πράγμα που λίγο αργότερα επιβεβαίωσε ο ίδιος ο διευθυντής! Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε, στους φύλακες έχει δοθεί φωτογραφία του προέδρου και ο τύπος του αυτοκινήτου του, πράγμα που παραπέμπει σε πρακτικές ανθρώπων της νύχτας».

«Η πρόσβαση των εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς είναι αδιαπραγμάτευτη και κατοχυρωμένη από το νόμο», τονίζει το Σωματείο, και ξεκαθαρίζει πως η προκλητική στάση της «Aldemar» δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη. Καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη σημερινή συνέλευση και να συσπειρωθούν στις γραμμές του, «ειδικά σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή που τα δικαιώματά μας, οι θέσεις εργασίας μας είναι κυριολεκτικά "στον αέρα"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρεμβάσεις Συνδικάτων ενάντια σε απολύσεις (2017-12-21 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2014-07-15 00:00:00.0)
Εντατικοποίηση και έλλειψη προσωπικού (2013-07-13 00:00:00.0)
Εντείνεται η εργοδοτική επιθετικότητα (2012-02-04 00:00:00.0)
Πισώπλατες συμφωνίες για να μείνουν όμηροι (2009-10-17 00:00:00.0)
Κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι (1997-07-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ