Κυριακή 7 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ
Κυριακή (7/10)
  • «Ταύρος» της Ν. Μελά
    «Ταύρος» της Ν. Μελά
    Ολοκληρώνεται το 2ο Εθνικ και Τζαζ Φεστιβάλ «Ωδές», στις δύο αίθουσες «Διογένης Στούντιο» και «Απόλλων» (Μεσογείων 259, Ν. Σμύρνη). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, στο «Διογένη Στούντιο» συναυλίες των: Caroline Lavelle (Αγγλία), Μελίνας Κανά, Manu Dibango (Καμερούν). Στον «Απόλλωνα» εμφανίζονται οι: Μάκης Αμπλιανίτης, Badmarsh & Shri (Βρετανία - Ινδία) και Christina Branco (Πορτογαλία)
Δευτέρα (8/10)
  • Ο δήμος Καισαριανής και οι εκδόσεις Καστανιώτη οργανώνουν εκδήλωση -παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βασίλη Κολοβού «Οι Αγίες των ημερών τους». Η παρουσίαση θα γίνει στις 7.30μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου. Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο κριτικός και συγγραφέας Κώστας Γεωργουσόπουλος. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Αλέκα Παΐζη, Θύμιος Καρακατσάνης και Χάρης Αρώνης.
  • Τα «Υπόγεια Ρεύματα», θα δώσουν συναυλία στο Ολυμπιακό Στάδιο, με τραγούδια του τελευταίου δίσκου τους «Εικόνες στα Σύννεφα», καθώς και με παλιότερα αγαπημένα κομμάτια.
  • Αφιερωμένη στο Νίκο Καρούζο, τον ποιητή που αγαπούσε τη ζωγραφική αλλά και τους ζωγράφους, είναι η έκθεση της Υβόννης Συρμοπούλου, που εγκαινιάζεται (8μμ) στην γκαλερί «Χάρητος» (Χάρητος 42).
  • Εγκαινιάζεται στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι), έκθεση έργων ζωγραφικής της Σωτηρίας Σαλατά. Πρόκειται για την πρώτη ατομική της έκθεση, στην οποία εκτίθενται 25 έργα, πορτρέτα και τοπία σε λάδι.
  • Από την παράσταση του μπαλέτου Ζιζέλ
    Από την παράσταση του μπαλέτου Ζιζέλ
    Ο Μάριος Φραγκούλης τραγουδά στο «Βεάκειο» μαζί με τη σοπράνο Ντέμπορα Μάγιερς, για τους σκοπούς του Σωματείου Ναυτικών γονέων παιδιών με ειδικές ανάγκες «Αργώ».
Τρίτη (9/10)
  • Συνεχίζονται στο Μέγαρο Μουσικής οι παραστάσεις του μπαλέτου «Ζιζέλ», με πρώτους χορευτές στην αποψινή βραδιά τους Γιούλια Μαχάλινα και Ιγκόρ Ζελένσκι των Μπαλέτων Κίροφ.
  • Εγκαινιάζεται στις 8 μ.μ. στην γκαλερί «3» (Φωκυλίδου 3), έκθεση ζωγραφικής του Μάριου Καμχή. Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη.
Τετάρτη (10/10)
  • Την καινούρια της χορευτική παραγωγή, με τίτλο: «Το παιχνίδι», παρουσιάζει (έως 21/10) η «Ομάδα Σύγχρονου Χορού» του Χάρη Μανταφούνη, στις «Χοροροές» (Ιάκχου 14, Γκάζι).
  • «Αφηγήσεις» τιτλοφορείται η έκθεση της Βούλας Πριοβόλου, στην γκαλερί «7» (Ζαλοκώστα 7). Η δουλιά της ζωγράφου «είναι κηλίδες, γραφή, νέοι κώδικες επικοινωνίας, σε μια επιφάνεια, έξω από τη διάσταση του τελάρου, σ' ένα τόπι υφάσματος, που καθώς ξετυλίγεται, ξεδιπλώνονται μαζί του χιλιάδες ιστορίες, προσωπικοί μύθοι, περιπέτειες, αφηγήματα...».
Πέμπτη (11/10)
  • Εκθεση ζωγραφικής της Αιμιλίας Τσεκούρα εγκαινιάζεται (8 μ.μ.) στην γκαλερί «Σίγμα» (Αγ. Αναργύρων 20-22, Ψυρρή). Το «Σφαιρικό Ημερολόγιο» που παρουσιάζεται, είναι μια συνέχεια των προσπαθειών της, στην παραγωγή και καταγραφή του κινούμενου κυκλικού χώρου.
Παρασκευή (12/10)
  • Ο Μανού Ντιμπάγκο
    Ο Μανού Ντιμπάγκο
    Οι «Οναρ» ξεδιπλώνουν ευαισθησίες και τραγούδια σήμερα (11 μ.μ.) και αύριο στο «Σταυρό του Νότου» (Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Ν. Κόσμος). Το μελωδικό σχήμα, που μέσα στα τρία χρόνια ζωής του κατάφερε ν' αρθρώσει το δικό του λόγο στην ελληνική μουσική σκηνή, θα παρουσιάσει κομμάτια από τις δύο δισκογραφικές δουλιές του: «Το έργο που παίζουν τα μάτια σου» και «Μην πετάς, θα σε δουν».
  • Στην γκαλερί «Χριστίνα Καρελλά» (Παπαναστασίου 3, Ν. Ψυχικό), φιλοξενείται έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Σκανδάλη - Βαξεβάνογλου. Πρόκειται για νησιώτικα τοπία, καθημερινές σκηνές, εικόνες και αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας.
Σάββατο (13/10)
  • Στις 12.30 το μεσημέρι στην αίθουσα τέχνης «Σκουφά», εγκαινιάζεται έκθεση έργων της Ναταλίας Μελά. Ταυτόχρονα, γλυπτά της θα εκτεθούν και στην πλατεία Κολωνακίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ