Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Το «χαβά» του ο Αργύρης

To παιχνίδι του αποπροσανατολισμού των βαμβακοπαραγωγών συνεχίστηκε με τη συνέντευξη Τύπου, που έδωσε χτες στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Γεωργίας Βαγ. Αργύρης, ολοκληρώνοντας την τετραήμερη περιοδεία του σε Θεσσαλία και Μακεδονία.

Ενόψει των κινητοποιήσεων που αρχίζουν οι αγρότες για την κατάργηση του νέου κανονισμού για το βαμβάκι, ο υφυπουργός επανέλαβε όσα κατά καιρούς ψεύδη χρησιμοποιήθηκαν από τους επικεφαλής του υπουργείου Γεωργίας, προκειμένου να δικαιολογήσουν τη νέα δραστική μείωση του εισοδήματος του βαμβακοπαραγωγών, ως αποτέλεσμα του καταστροφικού κοινοτικού κανονισμού. Παραθέτοντας πλασματικά νούμερα όσον αφορά τις καλλιεργούμενες εκτάσεις με βαμβάκι και την αναμενόμενη μέση στρεμματική παραγωγή, επιχείρησε να αποπροσανατολίσει το ακροατήριό του σχετικά με την επιχείρηση περιορισμού της επιδοτούμενης παραγωγής βαμβακιού, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ηδη και στους Νομούς Πέλλας και Ημαθίας πολλοί παραγωγοί που μετέφεραν το βαμβάκι τους στα εκκοκκιστήρια διαπίστωσαν ότι μεγάλο μέρος της παραγωγής τους βγαίνει εκτός επιδότησης και πως αυτή η ποσότητα πληρώνεται το πολύ μέχρι 66 δρχ. το κιλό. Κι ενώ και οι παραγωγοί της Μακεδονίας είναι αγανακτισμένοι για τον εμπαιγμό που υφίστανται, πράγμα που διαπιστώνουν πολύ καλά μόλις περνάνε τις πύλες των εκκοκκιστηρίων, ο υφυπουργός μίλησε για έλλειμμα πληροφόρησης του αγρότη...

Ο Βαγ. Αργύρης, επιχειρώντας να περιορίσει λεκτικώς τα προβλήματα που υπάρχουν στα «μέτρα» της κυβερνητικής προπαγάνδας, ισχυρίστηκε ακόμη ότι όλα τα μέτρα που λήφθηκαν φέτος για το βαμβάκι αποβλέπουν στην αποτύπωση της πραγματικής κι όχι της εικονικής παραγωγής. Επίσης, έκανε λόγο για παραβάσεις της εφαρμογής του νέου συστήματος συγκέντρωσης, ελέγχου και πληρωμής του βαμβακιού που διαπίστωσε το υφυπουργικό κλιμάκιο στους Νομούς Καρδίτσας, Ημαθίας και Πέλλας, προσθέτοντας ότι θα επιβληθούν κυρώσεις. Βέβαια, δεν εννοούσε ότι θα «τιμωρηθούν» οι εκκοκκιστές, που με τις ευλογίες της κυβέρνησης δίνουν εξευτελιστικές τιμές στο μη επιλέξιμο, αλλά και το επιλέξιμο βαμβάκι. Οι επικείμενες κυρώσεις, όπως διευκρίνισε, αφορούν τις μη αναγνωρισμένες αλάνες που συνεχίζουν να λειτουργούν φέτος - λες και το μόνο πρόβλημα είναι οι αλάνες - αλλά δεν εξήγησε όμως αν έχει δημιουργηθεί η υποδομή που θα τις αντικαταστήσει, με τρόπο που δε θα αποτελεί και πάλι ένα επιπλέον οικονομικό κόστος για τον παραγωγό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ