Τρίτη 6 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ενισχυμένη η «Ταξική Ενότητα»

Ενισχυμένη αναδείχθηκε η «Ταξική Ενότητα» (ο συνδυασμός των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ) στο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3/3.

Συγκεκριμένα, ψήφισαν 95 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι (από 91 το 2015).

Για το Διοικητικό Συμβούλιο, η «Ταξική Ενότητα» πήρε 35 ψήφους (36,8%) και κατέλαβε 5 έδρες στο ΔΣ (από 32 ψήφους, 35,5% και 5 έδρες το 2015).

Ο συνδυασμός ΕΜΕΙΣ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ (συνονθύλευμα υποψήφιων που κινούνται σε λογική στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής, σωματείων - «φαντασμάτων» παραγωγής αντιπροσώπων) πήρε 35 ψήφους (36,8%) και 6 έδρες (πήρε την 6η έδρα με κλήρωση, καθώς ισοψήφισε με την «Ταξική Ενότητα»). Ο συνδυασμός «Ανεξάρτητοι» (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) πήρε 25 ψήφους (26,3%) και 4 έδρες. Στο Συνέδριο του 2015 οι παρατάξεις ΕΜΕΙΣ και ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ συγκροτούσαν ενιαίο ψηφοδέλτιο και είχαν πάρει 58 ψήφους, 64,4% και 10 έδρες.

Για τη ΓΣΕΕ αναδείχθηκαν 3 αντιπρόσωποι, ένας από κάθε συνδυασμό.

Σε ανακοίνωσή της η «Ταξική Ενότητα» επισημαίνει ότι «η διαδικασία του Συνεδρίου ήρθε ως συνέχεια της αποφασιστικής παρέμβασης των εκλεγμένων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, σωματείων, άλλων συνδικαλιστών, την περασμένη βδομάδα στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΕ. (...) Η παρέμβαση αυτή είχε και ως αποτέλεσμα να μη νομιμοποιηθούν κραυγαλέες περιπτώσεις νόθων αντιπροσώπων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η σύνθεση του Συνεδρίου τελικά αποτύπωσε τον πραγματικό συσχετισμό δυνάμεων, καθώς κατά πλειοψηφία νομιμοποιήθηκαν δεκάδες διπλοψηφίες που είχαν οδηγήσει σε εκλογή πλαστών αντιπροσώπων, συνεχίζοντας παράλληλα να υπάρχουν σωματεία - "φαντάσματα" παραγωγής αντιπροσώπων».

Επισημαίνει επίσης ότι «κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και άλλων συνδικαλιστών, επιβλήθηκε κάτι που είχε χρόνια να γίνει σε Συνέδριο του ΕΚΕ: Πραγματική διαδικασία Συνεδρίου με ουσιαστική συζήτηση, για τα προβλήματα των εργαζομένων, τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους».

Οι εκπρόσωποι της «Ταξικής Ενότητας» κάλεσαν τους εργαζόμενους να στηρίξουν μαζικά, μέσα από τα συνδικάτα τους, την προσπάθεια που θα συνεχίσουν το επόμενο διάστημα ώστε το Εργατικό Κέντρο να μπει στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης των συμφερόντων των εργαζομένων. Κάλεσαν το Εργατικό Κέντρο να πάρει άμεσα μέτρα οργάνωσης για τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προκηρυχτεί στον κλάδο των Οικοδόμων και των Τροφίμων - Ποτών, ενώ καταδίκασαν την κυβερνητική καταστολή στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και ενάντια στους πλειστηριασμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ