Τρίτη 6 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Προετοιμασίες για το συλλαλητήριο στο Κιλελέρ

Με το αγροτικό συλλαλητήριο που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων την Κυριακή 11/3 στις 12 το μεσημέρι στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι θα τιμήσουν την 108η επέτειο του Κιλελέρ.

Ο φετινός γιορτασμός έρχεται ως συνέχεια των πρόσφατων αγωνιστικών κινητοποιήσεων και μπλόκων, με τα οποία οι αγρότες έδωσαν μια ακόμα σκληρή μάχη κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και την ΚΑΠ της ΕΕ που τους οδηγούν στο ξεκλήρισμα και τη φτώχεια.

Στο κάλεσμά της, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων επισημαίνει, μεταξύ άλλων: «Σήμερα αντιμετωπίζουμε τους σύγχρονους "τσιφλικάδες", τους μεγαλοεπιχειρηματίες, που ορμούν ν' αρπάξουν το βιος μας και να μας μετατρέψουν ξανά σε κολίγους. Σήμερα αυτή η πολιτική οδηγεί σε πιο γρήγορη συγκέντρωση της γης και παραγωγής σε λίγα χέρια επιχειρηματιών - μεγαλοαγροτών και στη δημιουργία των σύγχρονων τσιφλικιών, μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών επιχειρήσεων και τους μικρομεσαίους αγρότες να χάνουν τη γη τους. Δεν θα το επιτρέψουμε. Οι αγώνες που έδωσε το οργανωμένο αγροτικό κίνημα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και φέτος δείχνουν ότι με οργάνωση, μαζική συμμετοχή, αγωνιστικό πλαίσιο και την κοινή δράση, αλληλεγγύη και συμμαχία με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους μπορούμε να ανακόψουμε την επίθεση που δεχόμαστε και να έχουμε κάποιες κατακτήσεις».

Χτες, στον Παλαμά Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των ΔΣ των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων των νομών της Θεσσαλίας, στην οποία πάρθηκαν αποφάσεις και μέτρα για την οργάνωση του συλλαλητηρίου. Αποφασίστηκε να γίνονται καθημερινές περιοδείες κλιμακίων των Ομοσπονδιών στα χωριά της περιοχής, ενημερώνοντας τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους και καλώντας τους να πάρουν μαζικά μέρος στο αγροτικό συλλαλητήριο.

Από την Καρδίτσα, η μετάβαση στο Κιλελέρ θα γίνει οργανωμένα, με αγροτικά αυτοκίνητα που θα ξεκινήσουν στις 10 π.μ. από την Ιτέα, ενώ λεωφορεία δρομολογούνται και από τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας (από τα Τρίκαλα, η αναχώρηση λεωφορείων θα γίνει στις 10 π.μ. από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης - πρώην κατάστημα Κωστάρα).

Τις επόμενες μέρες, οι Ομοσπονδίες θα δώσουν συνεντεύξεις Τύπου, καλώντας στον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ όχι μόνο τον αγροτικό κόσμο, αλλά και τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της περιοχής.

Αποφάσεις για συμμετοχή στο συλλαλητήριο πήραν σε γενικές συνελεύσεις και συνεδριάσεις των ΔΣ οι Αγροτικοί Σύλλογοι Τυρνάβου και Αλμυρού - Σούρπης.

  • Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί τους εργατοϋπάλληλους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν μαζικά στο αγροτικό συλλαλητήριο. Η μετάβαση θα γίνει με λεωφορεία, τα οποία θα ξεκινήσουν στις 10.30 π.μ. από την Πλατεία Λαού (Δημοτικό Ωδείο).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ