Πέμπτη 8 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Ολομέλεια η πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής

Συνέχεια στη σκανδαλολογία δίνεται σήμερα από την κυβέρνηση και τη ΝΔ με τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της πρότασης που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση ύπαρξης «ποινικής ευθύνης» για τους υπουργούς Υγείας, Π. Κουρουμπλή, Ανδρ. Ξανθού και του Π. Πολάκη σχετικά με την τιμολόγηση των φαρμάκων.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, με τους «πρωταγωνιστές» και αυτή τη φορά να αφήνουν στο απυρόβλητο το σκάνδαλο των σκανδάλων, που είναι η εμπορευματοποίηση και η επιχειρηματική δράση σε βάρος της Υγείας και της ίδιας της ζωής του λαού.

Στη διάρκεια της διαδικασίας έχουν δικαίωμα παρέμβασης τα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία συστήνεται η Επιτροπή. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ με μυστική ψηφοφορία που θα γίνει ξεχωριστά για τους τρεις με τρεις αντίστοιχες κάλπες.

Στο μεταξύ, αύριο Παρασκευή, θα συνεδριάσει για τρίτη φορά η Προανακριτική για την εμπλοκή 10 πολιτικών προσώπων στην υπόθεση «Novartis» με αποκλειστικό θέμα τη... διερεύνηση των αρμοδιοτήτων της. Το θέμα έχει εγείρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τα όσα διαδραματίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση (7/3) παραπέμπουν σε γρήγορη επιστροφή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη, ακυρώνοντας τις «διακηρύξεις» «όλα στο φως» από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ