Πέμπτη 8 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Συλλαλητήριο στις 20 Μάρτη για τις Συλλογικές Συμβάσεις

Καθημερινή δραστηριότητα και αγωνιστικές πρωτοβουλίες από Ομοσπονδίες και συνδικάτα

Από τη χτεσινή εξόρμηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης στο εργοτάξιο του ΑΗΣ «Πτολεμαΐδα V»
Από τη χτεσινή εξόρμηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης στο εργοτάξιο του ΑΗΣ «Πτολεμαΐδα V»
Σε συλλαλητήριο την Τρίτη 20 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια, καλεί τα σωματεία η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ, δίνοντας συνέχεια στη δραστηριότητα που ήδη ξεδιπλώνεται από συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) με αυξήσεις στους μισθούς και δικαιώματα.

Στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία χαιρετίζει «τις αγωνιστικές δράσεις Ομοσπονδιών και Συνδικάτων που έχουν ριχτεί στη μάχη για την υπογραφή ΣΣΕ, κόντρα στις επιδιώξεις της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, κόντρα στη γραμμή συμβιβασμού που στηρίζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ».

Καλεί τα εργατικά σωματεία της Αθήνας να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο και τονίζει: «Συνεχίζουμε και οργανώνουμε την πάλη για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε κλάδο. Οργανώνουμε παντού μαζικές διαδικασίες, Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς. Δυναμώνουμε τον αγώνα για ΣΣΕ με αυξήσεις, για επαναφορά της ΕΓΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ».

Συγκέντρωση την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί και στον Πειραιά, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Εντείνονται οι προετοιμασίες για την πανοικοδομική απεργία

Παράλληλα, συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει για την Τετάρτη 14/3 η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας. Οι οικοδόμοι διεκδικούν: Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης. Αυξήσεις σε μεροκάματα και μισθούς. Μέτρα προστασίας των ανέργων και αναθέρμανσης της οικοδομικής δραστηριότητας, με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες. Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί στις 11 π.μ., στην πλατεία Κάνιγγος. Στην Πάτρα, το Συνδικάτο Οικοδόμων θα πραγματοποιήσει απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Στη Λευκάδα, το Σωματείο Οικοδόμων Λευκάδας - Βόνιτσας καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ., στον Αγιο Μηνά.

Με σκοπό να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για την απεργία και τις εξελίξεις σχετικά με τις Συλλογικές Συμβάσεις, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας έχει προκηρύξει στάσεις εργασίας σε μια σειρά από εργοτάξια, κατά τη διάρκεια των οποίων θα γίνουν Γενικές Συνελεύσεις. Σήμερα Πέμπτη, στάση εργασίας (12 μ. έως 1 μ.μ.) θα γίνει στο εργοτάξιο ανακαίνισης του ξενοδοχείου «Athens Ledra», την Παρασκευή 9/3 (11 π.μ. έως 12 μ.) στο εργοτάξιο ανακαίνισης του «Αστέρα Βουλιαγμένης» και τη Δευτέρα 12/3 (10 π.μ. έως 12 μ.) σε εργοτάξιο (στούντιο «Καραγιάννης») στο Μαρκόπουλο.

Τη συμμετοχή τους στην απεργία έχουν αποφασίσει επίσης το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Αττικής και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών.

Αντίστοιχα, οι προετοιμασίες προχωρούν και στην Βόρεια Ελλάδα.

Χτες, το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης πραγματοποίησε εξόρμηση στο εργοτάξιο της Μονάδας ΑΗΣ «Πτολεμαΐδα V», ενώ για την οργάνωση της απεργίας προγραμματίζει ενημέρωση στην καντίνα του εργοταξίου τη Δευτέρα 12/3, στις 5 μ.μ.

Το ίδιο θέμα θα απασχολήσει και την ετήσια Γενική Συνέλευση του Σωματείου Οικοδόμων Καβάλας, την Κυριακή 11/3, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Κλαδική απεργία και στα Τρόφιμα - Ποτά

Την προκήρυξη απεργίας στον κλάδο στις 29 Μάρτη έχει αποφασίσει η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, διεκδικώντας την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα.

Με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία καλεί τις επόμενες μέρες όλα τα σωματεία της να πάρουν αποφάσεις για την επιτυχία της απεργίας. Απευθύνει κάλεσμα «κάθε σωματείο και συνδικαλιστής να μπει μπροστά και να ξεσηκώσει τους εργαζόμενους, για να παλέψουμε για την υπογραφή ΣΣΕ. Να οργανώσει τη δουλειά στο χώρο του, στο δίπλα εργοστάσιο, να συγκροτήσει Επιτροπές Αγώνα στα τμήματα, απεργιακές φρουρές, να αναλάβει συλλογικά την ευθύνη για τη συμμετοχή και την περιφρούρηση της απεργίας από τους ίδιους τους συναδέλφους, να συντονίσει την προσπάθεια αυτή με την Ομοσπονδία και τα υπόλοιπα συνδικάτα, ώστε με μεγαλύτερες δυνάμεις και ενιαίο τρόπο να δοθεί η μάχη».

Συσκέψεις και συνελεύσεις

-- Η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ενωσης Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Νομού Λάρισας θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

-- Σε σύσκεψη καλεί τους εργαζόμενους τη Δευτέρα 12/3, στις 5 μ.μ., στα γραφεία του, το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, με θέμα τον αγώνα για ΣΣΕ αλλά και ενάντια στους πλειστηριασμούς σε βάρος λαϊκών νοικοκυριών. Το Συνδικάτο θα προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση, την Πέμπτη 22/3, στις 12 μ., στον κινηματογράφο «Ιλιον».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ