Πέμπτη 8 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΕΝΓΕ
Συγκέντρωση για μόνιμη και σταθερή δουλειά στις 14 Μάρτη

Ζητά να μην απολυθεί κανείς επικουρικός - συμβασιούχος, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Να μην απολυθεί κανένας επικουρικός και κανένας συμβασιούχος. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλο το λαό. Αυτά είναι τα βασικά αιτήματα της συγκέντρωσης που θα γίνει την Τετάρτη 14 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στο υπουργείο Υγείας, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Περιγράφοντας την άθλια κατάσταση που δημιουργεί η «ευελιξία» για εργαζόμενους και ασθενείς, η ΟΕΝΓΕ αναφέρει τα εξής στοιχεία: «2.850 επικουρικοί γιατροί. 1.100 λοιπό επικουρικό προσωπικό. 3.500 εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ. Χιλιάδες εργαζόμενοι στα δουλεμπορικά των εργολάβων ή με ατομικές συμβάσεις, με κουτσουρεμένα δικαιώματα, στις κρίσιμες υπηρεσίες καθαριότητας - σίτισης - φύλαξης στα νοσοκομεία. Πολλοί εργαζόμενοι υγειονομικοί με "μπλοκάκι" μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ. Στελέχωση των ΤΟΜΥ με εργαζόμενους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ορισμένου χρόνου, μέσω ΕΣΠΑ.

Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να κρύψει τα τεράστια κενά που υπάρχουν σε γιατρούς, νοσηλευτές, προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, βαφτίζοντας το κρέας ψάρι. Με αναλώσιμους εργαζόμενους και ανακύκλωση της ανεργίας. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, βαδίζοντας στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων. Της πολιτικής της κρατικής υποχρηματοδότησης, του βαθέματος της εμπορευματικής λειτουργίας των δημόσιων μονάδων Υγείας, της πολιτικής που θεωρεί κόστος την υγεία του λαού».

Επισημαίνει παράλληλα ότι «"με τη λήξη της θητείας τους" απολύονται 2.850 επικουρικοί γιατροί, αρκετοί από τους οποίους εργάζονται χρόνια ολόκληρα στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας», και ότι έτσι η κυβέρνηση πετά στην ανεργία «ένα έμπειρο, αξιόμαχο επιστημονικό δυναμικό, για να προσλάβει στη θέση τους άλλους συναδέλφους, άνεργους, και αυτούς "με ημερομηνία λήξης" (...) Οι προσλήψεις που έχει εξαγγείλει για το 2018, 1.500 θέσεις μόνιμων γιατρών και περίπου 1.000 μόνιμες θέσεις λοιπού προσωπικού σε ειδικότητες, τμήματα και νοσοκομεία που σήμερα καλύπτουν οι επικουρικοί εργαζόμενοι, είναι σταγόνα στον ωκεανό των χιλιάδων κενών οργανικών θέσεων, που σύμφωνα με τους κουτσουρεμένους από το 2012 οργανισμούς και τις πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις, αγγίζουν τις 26.500».

Στο μεταξύ, σε στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας προχώρησαν χτες εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Αττικόν», με κύρια αιτήματα την επίλυση του προβλήματος των ράντζων, που σωρεύονται μόνιμα στους διαδρόμους του νοσοκομείου, και την αντιμετώπιση των εξοντωτικών συνθηκών εργασίας του προσωπικού. Στη συνάντηση με τον Π. Πολάκη, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν έδωσε καμιά ουσιαστική απάντηση στα αιτήματά τους, παρά μόνο μια αόριστη υπόσχεση για λειτουργία της παθολογικής πτέρυγας του Λοιμωδών, ενώ προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα και να παρουσιάσει τα ράντζα ως μεμονωμένο περιστατικό...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ