Πέμπτη 8 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Νέες δυναμικές παρεμβάσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς

Περικυκλωμένα από τις δυνάμεις καταστολής τα συμβολαιογραφεία, κατ' εφαρμογή του νόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Στη Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη
Νέες παρεμβάσεις σε συμβολαιογραφεία της Αθήνας πραγματοποίησαν χτες ταξικά συνδικάτα της Αττικής και Λαϊκές Επιτροπές, για την προστασία της λαϊκής κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Για μια ακόμα φορά, βρήκαν απέναντί τους τις δυνάμεις καταστολής, που έχουν αναλάβει την απρόσκοπτη διεξαγωγή των πλειστηριασμών, κατ' εφαρμογή του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για εφαρμογή του «ιδιώνυμου» σε βάρος όποιου υπερασπίζεται το κεραμίδι της λαϊκής οικογένειας από τις τράπεζες και τα κοράκια των «funds».

Αρχικά έγινε παρέμβαση σε συμβολαιογραφείο σε κτίριο που βρίσκεται σε στοά της οδού Σταδίου, με συνθήματα όπως «Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη», «Είσαστε τσιράκια των τραπεζιτών, αρπάζετε τα σπίτια των εργατών». Την είσοδο του κτιρίου είχαν αμπαρώσει οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν μέσα σε αυτό, ενώ τη συγκέντρωση είχαν περικυκλώσει πρόσθετες δυνάμεις καταστολής, έτοιμες να επέμβουν.

Μάλιστα, η αστυνομία έφτασε στο σημείο να μην επιτρέψει σε εργαζόμενους που δουλεύουν στο κτίριο και εκείνη την ώρα σχολούσαν, να βγουν από αυτό! Η κινητοποίηση συνεχίστηκε με νέα συγκέντρωση σε άλλο συμβολαιογραφείο, όπου και εκεί η είσοδος του κτιρίου είχε κλειδωθεί και υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις μέσα κι έξω από αυτό.

Ακολούθησε πορεία έως την Ομόνοια, όπου ο Β. Συρίγος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, κατήγγειλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τους πλειστηριασμούς και την καταστολή και κάλεσε σε κλιμάκωση του αγώνα. Κάλεσε επίσης σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές να καταγράψουν την κατάσταση στους κλάδους και στις γειτονιές, να οργανώσουν τον αγώνα και την αλληλεγγύη ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις.

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα
Μαχητική παρέμβαση έξω από συμβολαιογραφείο έγινε και στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Ι. Δραγούμη, από συνδικάτα και Λαϊκές Επιτροπές. Στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο ήταν προγραμματισμένοι να διενεργηθούν δύο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί: Μιας πρώτης κατοικίας (94 τ.μ.) χαμηλοσυνταξιούχων στην Καλαμαριά και μιας μικρής αποθήκης (επαγγελματικός χώρος) στον Εύοσμο, με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την ισχυρή παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, που είχαν παραταχθεί στις εισόδους του κτιρίου αλλά και στο εσωτερικό του, προκειμένου να διασφαλίσουν με κάθε μέσο τη διενέργεια των πλειστηριασμών. Με συνθήματα όπως «Τέρμα πια στους εκβιασμούς, εμπόδισε λαέ τους πλειστηριασμούς», διαδήλωσαν ότι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τον αγώνα για να βάλουν εμπόδια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς σπιτιών λαϊκών νοικοκυριών.

  • Επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ δέχτηκαν χτες ομάδες διαδηλωτών έξω από συμβολαιογραφεία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμακώνονται οι αγωνιστικές παρεμβάσεις από σωματεία και μαζικούς φορείς (2023-02-24 00:00:00.0)
Κατάφεραν την ακύρωση πλειστηριασμού σπιτιού ανέργων (2022-11-08 00:00:00.0)
Κάτω τα χέρια από τα σπίτια του λαού! (2022-07-13 00:00:00.0)
Κλήσεις σε συνδικαλιστές για τη συμμετοχή σε κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό (2017-12-12 00:00:00.0)
Χιλιάδες λαϊκές οικογένειες θα πεταχτούν στο δρόμο για τα κέρδη των τραπεζών (2015-12-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ