Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Χιλιάδες λαϊκές οικογένειες θα πεταχτούν στο δρόμο για τα κέρδη των τραπεζών

Τον άμεσο κίνδυνο χιλιάδες λαϊκές οικογένειες να βρεθούν χωρίς σπίτι μετά την απελευθέρωση των πλειστηριασμών που αποφάσισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μαζί με την ΕΕ, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, ανέδειξε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην οποία επισημαίνονται τα εξής:

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην Ελλάδα αποφάσισε μαζί με την ΕΕ, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και ψήφισε στη Βουλή την απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη προς τις τράπεζες και ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία. Αποτελεί δε πρόκληση το γεγονός ότι με τις προϋποθέσεις που τίθενται μειώνεται δραματικά ο αριθμός ακόμα και των εξαθλιωμένων οικογενειών που θα μπορέσουν ενδεχομένως να ξεφύγουν από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Να σημειωθεί ότι οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και οι πλειστηριασμοί σπιτιών ήδη εφαρμόζονται για χρέη προς το Δημόσιο, καθώς αποστέλλονται δεκάδες ειδοποιητήρια κατάσχεσης για ποσά ακόμα και μερικών εκατοντάδων ευρώ.

Ουσιαστικά, η συγκυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ αποφάσισαν να πετάξουν χιλιάδες εργατικές - λαϊκές οικογένειες έξω από τα σπίτια τους, βγάζοντάς τα "στο σφυρί". Στόχος τους είναι να εξασφαλίσουν κέρδη στις τράπεζες, τη στιγμή μάλιστα που αυτές ανακεφαλαιοποιούνται με χρήματα που καλείται και πάλι να πληρώσει ο ελληνικός λαός, ενώ οι ίδιες οικογένειες ασφυκτιούν από τη μεγάλη ακρίβεια, τους αβάστακτους φόρους, τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις κ.λπ.

Δεδομένου ότι η Επιτροπή όλα αυτά τα συναποφάσισε με την ελληνική κυβέρνηση, τι απαντά για το ξεσπίτωμα χιλιάδων εργατικών - λαϊκών οικογενειών που θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την ήδη δραματική κατάστασή τους για να ενισχυθεί η κερδοφορία των τραπεζών;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ