Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ψάχνουν για πρόθυμους να βάλουν πλάτη

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Επικρατείας, Αλ. Φλαμπουράρης, το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ενωση Κεντρώων. Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Β. Λεβέντη, λέγοντας ότι θέλει να μπει στην κυβέρνηση, «θέλει να στηρίξει και αυτό είναι πολύ θετικό». Σε ό,τι αφορά τα 9 σημεία που η Ενωση Κεντρώων προσχηματικά προβάλλει σαν προϋπόθεση για συνεργασία, δεν απέκλεισε την ικανοποίηση μέρους αυτών.

Ο Αλ. Φλαμπουράρης ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση ανταποκρίνεται σε αυτά για τα οποία ψηφίστηκε απ' το λαό, εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στις ψηφοφορίες στη Βουλή, ενώ για το ενδεχόμενο διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, που έθεσε προχτές η κυβερνητική εκπρόσωπος, δήλωσε πως αυτό θα φανεί «αν ξεκινήσει μια συζήτηση με πολιτικές δυνάμεις». Για τον ίδιο, το καλύτερο σενάριο είναι δυνάμεις που ενδιαφέρονται να βγει η χώρα απ' την κρίση να στηρίξουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «είτε με ψήφο, είτε με διάλογο, είτε με συμμετοχή», όπως είπε.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, δήλωσε χτες (ρ/σ «Κόκκινο») ότι τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης «κάποιοι τα βάζουν και ο στόχος είναι προφανής» και πως «η κυβερνητική πλειοψηφία δεν απειλείται». Σε ό,τι αφορά τη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ισχυρίστηκε «κανείς δεν τους κάλεσε σε συναίνεση. Κλήθηκαν σε συνεννόηση, κλήθηκαν σε επικοινωνία, σε διάλογο».

Την ίδια στιγμή, από πλευράς Μαξίμου διέρρευσε διάλογος ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Φρ. Ολάντ, όπου ο δεύτερος φέρεται να ρωτάει τον Αλ. Τσίπρα σε σχέση με τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αν το «ΠΑΣΟΚ πήγε πάλι με τη ΝΔ» και να δηλώνει πρόθυμος να βοηθήσει τον Ελληνα πρωθυπουργό στο ζήτημα της στήριξης του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που βεβαίως προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ και της Φ. Γεννηματά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ