Κυριακή 7 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επικίνδυνα ολισθηρός δρόμος...

«6.000 θέσεις εργασίας σε ένα στρατό που αλλάζει! - Γίνε κι εσύ επαγγελματίας οπλίτης, η στολή σού πάει πολύ!». Είναι ορισμένα από τα συνθήματα του τετρασέλιδου πολύχρωμου διαφημιστικού φυλλαδίου του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, που περιέχονταν χτες σε ορισμένες εφημερίδες.

Τι να πρωτοπούμε και τι να πρωτοσχολιάσουμε; Οτι εκμεταλλεύονται και, μάλιστα, με αισχρό τρόπο την ανεργία, που -με δική τους ευθύνη- τσακίζει τα κόκαλα των νέων ανθρώπων; Οτι παρουσιάζουν, λίγο - πολύ, μια ειδυλλιακή εικόνα, ενώ, την ίδια στιγμή, οικοδομούν ένα μισθοφορικό στρατό - παράρτημα του ΝΑΤΟ, που θα επιβάλλει με τα όπλα τους ορισμούς και τα συμφέροντα της νέας τάξης, από τη Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο, μέχρι το Αφγανιστάν και όπου αλλού προστάζουν τα «αντιτρομοκρατικά» σχέδια του Μπους και των όποιων εταίρων του; Οτι αντικαθιστούν τον πατριωτισμό και την υποχρέωση της υπεράσπισης της εθνικής ανεξαρτησίας και ακεραιότητας της χώρας, με την τυφλή υποταγή και τις ...αξίες του «Ράμπο», μαζί με μερικές εκατοντάδες χιλιάρικα;

Σ' ένα μόνο έχουν δίκιο. Ο στρατός αλλάζει. `Η, πιο σωστά, τον αλλάζουν και θέλουν να τον κάνουν τυφλό όργανο και εκτελεστή των εντολών τους, ενάντια σε οποιονδήποτε «εχθρό», «εξωτερικό» ή «εσωτερικό». Περιττό, να σημειώσουμε, πόσο επικίνδυνα ολισθηρός είναι ο δρόμος που τραβάνε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ