Τρίτη 20 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΤΡΑ
Κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο οικότροφοι φοιτητές!

Στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν άμεσα 130 φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, που μένουν σε ξενοδοχεία της περιοχής, καθώς οι ξενοδόχοι, εκμεταλλευόμενοι την καθυστέρηση καταβολής μισθίων από το Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ - φορέας αρμόδιος για τις φοιτητικές Εστίες), τους ανακοίνωσαν ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τα δωμάτια.

Εχοντας στο πλευρό τους φοιτητικούς συλλόγους της Πάτρας, οι φοιτητές, που κάνουν λόγο για κοροϊδία, έχουν προχωρήσει ήδη σε μια σειρά παρεμβάσεων ενημέρωσης και διεκδίκησης, απαιτώντας να μην διωχθεί κανένας φοιτητής από τα ξενοδοχεία, να τακτοποιηθεί άμεσα το ζήτημα που έχει προκύψει μεταξύ ΙΝΕΔΙΒΙΜ και ξενοδοχείων, να εξασφαλιστεί η στέγαση των φοιτητών μέχρι την παροχή δωματίων στην Εστία. Αντίστοιχα, συνεχίζουν και σήμερα προγραμματίζοντας κινητοποίηση που θα ξεκινήσει από την Εστία και θα καταλήξει στην Πρυτανεία, αφού προηγουμένως περάσει από τις σχολές και τα αμφιθέατρα, με τα παραπάνω αιτήματα και διεκδικώντας παράλληλα λύσεις σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τις σπουδές τους.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε χτες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος συνομίλησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, μεταφέροντας την έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για τους οικότροφους φοιτητές. Ο Ν. Καραθανασόπουλος ζήτησε να δοθεί άμεση λύση στο ζήτημα, με στόχο την ομαλή διασφάλιση της παραμονής των οικοτρόφων στα ξενοδοχεία.

Στο πλευρό των φοιτητών που κινδυνεύουν με έξωση βρίσκεται ο δήμος Πατρέων, που σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Αυτήν την περίοδο, που η κυβέρνηση τρέχει για την ανάπτυξη και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, για τους φοιτητές που αγωνίζονται να βρουν στέγη για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους χρήματα δεν υπάρχουν. Οι δαπάνες για τη στέγαση των φοιτητών συνεχώς μειώνονται.

Στηρίζουμε τον αγώνα τους να μη διωχθούν από τα ξενοδοχεία και να συναφθούν νέες συμβάσεις. Να εξασφαλιστεί η στέγασή τους σε δωμάτια στη φοιτητική Εστία.

Η δημοτική αρχή έχει καταθέσει μια σειρά από προτάσεις στην κυβέρνηση, που αφορούν κτίρια τα οποία μπορούν να επισκευαστούν και να γίνουν φοιτητικές Εστίες. Οι χώροι που έχουν προταθεί είναι:

  • Το κτίριο όπου στεγάζονταν οι υπηρεσίες Λιμένα Πατρών, στο παλιό λιμάνι (στο ύψος της Γούναρη).
  • Πολυκατοικία του Σκαγιοπουλείου Ιδρύματος, επί της οδού Σολωμού 84».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδικούν μέτρα για τη φοιτητική στέγη (2019-09-06 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις φοιτητών για το δικαίωμα στη στέγαση (2018-09-13 00:00:00.0)
Εικόνα εγκατάλειψης σε φοιτητικές Εστίες (2018-02-10 00:00:00.0)
Απέσπασαν δέσμευση ότι οι φοιτητές δεν θα χάσουν τα δωμάτιά τους (2018-01-31 00:00:00.0)
Ζητούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα των εστιών (2018-01-26 00:00:00.0)
Διεκδικήσεις κόντρα στα συσσωρευμένα προβλήματα στις Εστίες (2017-12-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ