Τετάρτη 21 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ
Η «ανάπτυξή» τους σημαίνει ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών

Τη θέση τους δίπλα στους εργάτες στην κινητοποίηση ενάντια στην «αναπτυξιακή» φιέστα της κυβέρνησης παίρνουν και οι αγρότες. Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λαγκαδά καλεί τους αγρότες να απαντήσουν στην πολιτική που τους ξεκληρίζει με μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση, προβάλλοντας το δικό τους πλαίσιο αιτημάτων.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι βρισκόμαστε σε απόγνωση και αδιέξοδο από τις χαμηλές τιμές σε όλα μας τα προϊόντα, από την αδυναμία να τα βγάλουμε πέρα. Νιώθουμε στο πετσί μας τις συνέπειες από τις αντιαγροτικές και αντιλαϊκές πολιτικές, που μας οδηγούν στον αφανισμό και μαραζώνουν τα χωριά μας. Οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις παίρνουν μαζικό χαρακτήρα και απειλούν τα σπίτια και τα χωράφια μας.

Στο συνέδριό τους δε βρίσκουν θέση τα προβλήματα και οι αγωνίες μας. Η δήθεν "δίκαιη ανάπτυξη", που διαφημίζουν, δεν αφορά τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους ούτε τους άλλους ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων, αλλά τους μεγαλοαγρότες, τους επιχειρηματίες και βιομήχανους. Αυτούς που θέλουν τα προϊόντα μας ως πάμφθηνη πρώτη ύλη, για να έχουν εξασφαλισμένα υψηλά κέρδη».

Καλεί δε σε αγώνα για: «Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα και άμεση πληρωμή με την παράδοση της παραγωγής, μείωση του κόστους παραγωγής. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εργαλεία και εφόδια. Κάλυψη του συνόλου των ζημιών από τον ΕΛΓΑ. Κατάργηση των τεκμηρίων φορολόγησης, αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε παιδί. Ακατάσχετο όριο 15.000 ευρώ, συν 3.000 για κάθε παιδί. Κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές. Συντάξεις αξιοπρέπειας για τους αγρότες και κτηνοτρόφους. Καμιά κατάσχεση στα σπίτια, στα χωράφια και τους λογαριασμούς μας κ.ά.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ